joi, 14 septembrie 2023

..RESTAURAREA OMULUI..

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



https://sfantulnectarie-babylenuta.blogspot.com/

Sa iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta, din tot sufletul tau, cu toata fiinta ta, din tot cugetul tau, sa iubesti pe aproapele tau si chiar si pe vrajmasii tai, aceasta este CEA MAI MARE POVESTE DE IUBIRE. Daca Dumnezeu este pe locul intai in viata ta, celelalte vor fi toate la locul lor. Sa-L cauti pe Dumnezeu (adica MANTUIREA SUFLETULUI), dobandirea Duhului Sfant, prin Post, Rugaciune, Milostenie, Spovedanie, Impartasanie, Mers la Sfanta Liturghie, este CEL MAI INTELEPT LUCRU. Iuri Gagarin a fost intrebat daca L-a vazut pe Dumnezeu pe durata zborului spatial. Raspunsul a fost: "Nu, nu L-am vazut!" Pai nu putea sa-L vada fiindca: "Dumnezeu este Duh" (Ioan 4:24), si pe Dumnezeu il vor vedea doar "Cei curati cu inima" (Matei 5:8). Sa-L gasesti pe Dumnezeu (stiind ca traim sa ne mantuim, sa fii spovedit, sa fii impartasit, impacat cu Dumnezeu, cu aproapele si cu constiinta ta), este CEA MAI MARE REALIZARE UMANA, restaurarea omului. Medicamentul lumii este IUBIREA.

 Sfantul Parinte Ioanichie Balan spune: "Cand va disparea iubirea, va veni sfarsitul lumii". Si atunci, trebuie sa ne rugam asa: “Doamne, Doamne, cauta din Cer si vezi, si binecuvanteaza lumea aceasta, pe care a sadit-o Dreapta Ta, si o desavarseste pe ea!” 

                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                   Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO