marți, 12 septembrie 2023

CUVANT DE INVATATURA DESPRE SUFERINTA ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


🙏 Bucuria mea, este stiut ca suferinta ne deschide portile Raiului. Crestinul ortodox care spune: Asa-mi trebuie pentru pacatele mele!, care-si poarta suferinta cu rabdare si cu nadejde in Dumnezeu, acela este un om fericit. Fiecare zi a lui, pretuieste inaintea lui Dumnezeu, cat o luna si cat un an al unui necredincios care carteste si se razvrateste. Credinciosul va gasi pricina suferintei in pacatele lui, in parintii sau in apropiati lui. Exemplu: Regele David a suferit pentru pacatele sale, Roboam a suferit pentru pacatele tatalui sau, regele Solomon, iar proorocii au suferit pentru pacatele semenilor lor. Daca ar fi sa caute si mai adanc radacinile durerii, le-ar gasi in Neascultare, in Ispitele diavolului sau in Pronia tamaduitoare si plina de dragoste a lui Dumnezeu. Exemplu: Adam si Eva au suferit pentru neascultare, Dreptul Iov a suferit din cauza ispitelor diavolului, iar tanarul orb din nastere, a suferit spre slava lui Dumnezeu si a sa plata in vesnicie. Este fericit cel care sufera, fiindca, el stie ca Dumnezeu ingaduie suferinta pentru pacatele lui, din mila, nu din dreptate, din marea Lui iubire. Daca ar fi dupa dreptate, orice pacat ar atrage in chip neabatut moartea: “PACATUL, ODATA SAVARSIT, ADUCE MOARTE” (Iacov 1:15). Asadar, Dumnezeu da prin suferinta tamaduire, vindeca sufletul de pacat si de moartea vesnica. Si sa nu uiti ca pacatele se iarta PRIN SPOVEDANIE, dar, se ispasesc PRIN SUFERINTA.

                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                         Preot Ioan 🛎

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO