luni, 25 septembrie 2023

CINE SE ROAGA CU PSALMI,II ARDE PE DIAVOLI CA SI CU O SABIE DE FOC

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



Sf.Vasile cel Mare spunea:

„Este mai bine să stea soarele din călătoria sa,decât să rămână Psaltirea necitită în casele creştinilor.Şi precum soarele este mai mare între ceilalţi luminători,aşa este Psaltirea între celelalte cărţi insuflate de Duhul Sfânt”.

SA AVETI PSALTIREA CA PE UN COZONAC BUN.CAND TI-E FOAME,MAI TAI O FELIE,MAI MANANCI,MAI FACI TREABA,APOI MAI CITESTI o catisma,doua-trei,cate poti" ne sfatuieste Pr.Cleopa.

Unul dintre Sfinții Părinți,zice:“Să mă credeți,că nimic nu tulbură,nu scârbește,nu rănește,nu pierde și nu mâhnește pe draci și pe însuși satana,decât a cugeta asupra psalmilor și a citit cu stăruință Psaltirea.Căci toate cărțile spre folos ne sunt şi nu puțină supărare le fac dracilor,însă nu așa cum le face Psaltirea.Pentru aceea,să nu o trecem cu vederea,pentru că,noi,cugetând psalmii,pe de o parte,pentru noi înșine ne rugăm,iar pe de alta,îi blestemăm pe draci.

Când zicem:"Miluiește-mă Dumnezeule,după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale,curățește fărădelegile mele”sau "Nu mă lepăda pe mine,în vremea bătrâneților,când va slăbi puterea mea,să nu mă lași pe mine" ne rugăm pentru noi.Iar când blestemăm pe draci,zicem așa:"Să învie Dumnezeu și să risipească vrăjmașii Lui și să fugă de la fața Lui toți cei ce-L urăsc pe El” și iarăși mai putem zice:"Risipește neamurile celor ce voiesc războaie și fapta desfrânării" sau "Văzut-am pe cel necurat înălțându-se și ridicându-se ca cedrii Libanului și am trecut și,iată,nu mai era.Și l-am căutat și nu s-a aflat locul lui”.Ori,putem zice:"Armele lor să intre în inimile lor și arcurilor lor să se zdrobească.Groapă au săpat și au deschis-o și vor cădea în groapa pe care au făcut-o","Intoarce-va durerea lui la capul lui și nedreptate lui se va coborî pe creștetul lui”.Cu unele cuvinte,ca acestea,blestemăm pe draci.

SA NU UITAM CA CITITUL PSLAMILOR ESTE TRUPUL RUGACIUNII,IAR INTELESUL ADANC AL PSALMILOR ESTE SUFLETUL RUGACIUNII.

Trupul fara suflet este mort..Puţini credincioşi şi chiar monahi,mai citesc astăzi Psaltirea.

Care este folosul citirii regulate al psalmilor?

Părinţii noştri citeau zilnic Psaltirea ca pe o rugăciune permanentă,ba unii o ştiau pe de rost şi o spuneau în șoaptă la ascultare,sau mergând pe cale.

     Credincioşii,puţini mai ştiu astăzi doar psalmul 50..

Este păcat că noi nu mai cunoaştem puterea Psaltirii,frumuseţea duhovnicească a psalmilor.Adică citirea psalmilor fără cugetare şi atenţie aduce puţin folos.  Unii credincioşi spun că nu citesc Psalmii pentru că le face diavolul multe ispite.

De ce se tem diavolii de psalmi?..

Se tem de psalmi pentru că CINE SE ROAGA CU PSALMI II ARDE PE DIAVOLI ca şi cu o sabie de foc.MARE PUTERE ARE PSALTIREA ASUPRA DUHURILOR RELE..

Cu aceasta,părinţii de demult făceau minuni şi alungau duhurile rele din oameni.

Iar DACA UNII NU CITESC PSALTIREA PENTRU CA SE TEM DE ISPITE,ACESTIA SUNT CRESTINI FRICOSI,CARE VOR SA IASA LA LUPTA CU DIAVOLII FARA ARME.

Ori,dacă nu avem arme bune la noi,îndată diavolul ne dezarmează şi ne ia prizoneri,adică ne face robi ai păcatelor spre osândă. 

PSALTIREA UNITA CU POSTUL SI RUGACIUNEA SUNT CELE MAI PUTERNICE ARME IMPOTRIVA DIAVOLILOR.

Cu aceasta sfinţii izgoneau diavolii din lume şi coborau pe îngeri pe pământ. Că CINE CITESTE PSALMI IMITA PE INGERI şi cântă împreună cu ei


CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO