vineri, 22 septembrie 2023

DOAMNE, MILUIESTE! ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“...


                             Bucuria mea, sa stii ca Sfantul Parinte, Iustin Popovici, spune asa:

“Jugul vietii este chinuitor si povara existentei este grea, deoarece o impovareaza lanturile de plumb ale pacatului mortii. Cand insa, cu puterea Domnului Celui Inviat, legaturile de plumb ale pacatului si mortii sunt inlaturate din fiinta vietii si a existentei, atunci jugul devine bun si povara usoara." 

Maica Arsenia zice asa: “Nu te intrista pentru ca nu vezi in tine nimic bun, chiar nici nu cauta nimic bun in tine. Binele omenesc este uraciune in fata lui Dumnezeu. Bucura-te de neputinta si de slabiciunea ta. Adevaratul bine este Dumnezeu, El este intelepciunea, El este si puterea. Roaga-te ca El sa-ti umple inima, ca El, ca o lumina adevarata, sa-ti lumineze mintea, ca El sa fie puterea ce lucreaza in tine, ca El sa domneasca in tine. Iar tot ce este al tau va ramane pentru totdeauna neputincios si slab."

 Sa cerem de la Dumnezeu smerenie, fiindca, Sfantul Parinte, Ilie Cleopa asa: “Numai de smerenie se teme diavolul. De alta nu se teme el; poti să fii tu nevoitor cat este lumea! Daca nu stii ca ceri iertare, esti batjocorit de ei; esti maturoiul dracilor."

 Ce minunat graia Sfantul Parinte, Iosif Isihastul: "Ori traiesc o singura ora asa cum vrei Tu, Hristoase al meu, ori nu mai exist pe acest pamant”. De aceea, dupa cuvantul Sfantului Parinte, Ioanichie Balan: “Sa fiti oameni de rugaciune.

 Fara Dumnezeu nu putem face nimic bun." Iar dupa sfatul duhovnicesc al Sfantului Parinte, Nectarie de la Optina: “In orice timp va veti afla, orice ati face: sedeti, mergeti sau lucrati, spuneti din toata inima: «DOAMNE, MILUIESTE!» Cand vor fi dureri si nu le veti putea duce, atunci indreptati-va catre Domnul, catre Nascatoarea de Dumnezeu, catre Sfantul Ierarh Nicolae, catre Sfantul al carui nume il purtati si durerea se va usura.”
 
Har si pace sufletului tau, al carui loc este in Imparatia lui Dumnezeu! 

                                                                                      Amin si Aliluia!
                                                                                     Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO