joi, 4 iunie 2020

S-AU LUPTAT CU CRUCEA ȘI EA A ÎNVINS

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


                 Se spune ca dupa Înviere, timp de patruzeci de zile, iudeii s-au luptat cu târnăcoape, topoare,fierăstraie și lopeți, să scoată Crucea de pe Golgota.Nu au izbutit nici măcar să o miște din loc.S-AU LUPTAT CU CRUCEA ȘI EA A ÎNVINS. Iar când s-a arătat Domnul Iisus Hristos apostolilor, din porunca Sa, au mers și au scos Crucea din pământul Golgotei și au pus-o în Ghetsimani, unde a luminat tot Muntele Maslinilor..
Așa vor să facă și cu Biserica lui Hristos acești slujitori ai întunericului, care se vor stăpâni pe sufletele noastre! Să o smulgă din rădăcinile ei și să o arunce la picioarele Europei pentru a trece peste ea tăvălugul ereziei și al schimbării ...schimbare care să satisfacă poftele stăpânitorului acestui veac stricat și apostat!
Dar oricât s-ar strădui nu vor reuși ...la fel cum iudeii, oricât s-au străduit, oricâte unelte au avut, nu au reușit să smulgă Crucea de pe Golgota.
Așa va fi și acum...ei sapă ...ei lovesc...ei vor să o miște din temelii dar nu pot să dărâme nici măcar o cărămidă ..Când Domnul v-a porunci apostolilor și adevăraților Săi slujitori, aceștia o vor putea muta în catacombe, o vor putea duce în toată măreția ei în sufletele celor care au stat neclintiți în Adevăr și în dragoste! Iar de acolo...va lumina în toată negura și bezna sufletelor care încă vor mai putea zări o rază de lumină !! Va lumina pe cei care caută Lumina și Adevărul și va arde pe cei ce vor să-l îngroape!
Biserica Ortodoxă, condusă în chip nevăzut de Hristos și nerecunoscând nici un centru pământesc, este invulnerabilă pentru tentativele de nimicire pornite de către slugile lui Antihrist.

Eliana Popa

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO