miercuri, 17 iunie 2020

POSTUL si MILOSTENIA ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


               Bucuria mea, Sfantul Parinte, Teofan Zavoratul ne indeamna asa: “Invata sa te gandesti la Dumnezeu nu numai atunci cand te afli la rugăciune, ci si in fiecare ceas si in fiecare clipa, pentru ca El este pretutindeni. Din toate astea, pacea va izvori in inima ta, dandu-ti putere pentru problemele tale zilnice si pentru randuiala tuturor lucrurilor."

 In cartea “Mantuirea pacatosilor”, iata ce zice monahul Agapie Criteanul: "Daca voiesti dar sa se indrepteze rugaciunea ta, ca tamaia si sa mearga in urechile Imparatului Hristos, pune cele doua “aripi”: POSTUL si MILOSTENIA, pentru ca sa zbori mai lesnicios cu ele. Pentru ca postul subtiaza mintea si usureaza greutatea trupului, si intareste rugaciunea; iar rugaciunea usureaza postul si zdrobirea inimii; fiindca, cu cat te rogi mai mult, cu atat vine si umilinta lacrimilor. Nevoieste-te cat poti, ca niciodata rugaciunea sa n-o sfarsesti fara lacrimi si durere a inimii. Atunci iti vine o prea dulce mangaiere duhovniceasca.

 Cu cat sporim rugaciunea si lacrimile, cu atat uiti hrana trupului, dupa cum zice Proorocul David: “Am uitat a manca painea mea, cu lacrimile mele asternutul meu voi uda”. Iar cand te rogi, cauta liniste, daca voiesti sa vina umilinta, adica, sa fii singur, la loc si la vreme unde sa nu auzi tulburare, nici vorbirile oamenilor, ca toata mintea sa o ai la Dumnezeu.

Aceasta se face noaptea, cand este tacere si liniste in toate. Si cand faci rugaciune de ajuns, si pazesti toate cate am aratat mai sus, apropie-te cu frica si credinta de Sfanta Impartasire”.

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, in toata ziua si in tot lucrul tau! Dumnezeu sa fie cu tine si nimeni impotriva ta! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                   Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO