luni, 29 iunie 2020

B I N E C U V A N T A R E si CUVANT de INVATATURA

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, sa tii minte ca: DREAPTA SOCOTEALA, este mai presus de toate. RABDAREA, este mai folositoare decat toate, iar pentru a dobandi rabdare in intristari si in incercari, sa crezi din tot sufletul, ca toate se fac viata noastra, cu voia lui Dumnezeu. TACEREA, este mai buna decat toate, fiindca, nimeni din cei care au tacut nu s-a cait vreodata, in timp ce multi din cei care au vorbit, s-au cait amarnic.
 MULTA VORBIRE, este mai rea decat toate, fiindca, multa vorbire goneste Harul lui Dumnezeu si raceste caldura sufletului (multa vorbire duce la cleveteala, barfa, iar clevetala duce la judecarea altora). Totul pe lumea asta este desertaciune, desertaciunea desertaciunilor si de aceea, nu contează decat unde pune Dumnezeu sufletul, dupa ce murim: in Rai sau in Iad. Si daca te-ai hotarat sa-ti cauti mantuirea sufletului, cu cat te vei apropia de Dumnezeu, cu atat vrajmasul diavol, se va ocupa mai mult de tine. De aceea, daca te hotarasti sa-i slujesti Domnului, pregateste-te sa infrunti ispitele si sa nu uiti ca toate chinurile tale laolalta, nu valoreaza cat un suspin al Dreptului Iov. 

PE FIECARE DINTRE NOI, DUMNEZEU NE ASTEAPTA LA POCAINTA IN USA BISERICII CRESTIN ORTODOXE

Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua si in tot lucrul tau. HAR si PACE sufletului tau de la Atotputernicul Dumnezeu. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                        Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO