miercuri, 5 august 2020

TOT TIMPUL SA FIM ATENTI

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, asa ne spune Sfantul Parinte, Efrem, din Arizona: “Copilul meu, trebuie sa fim tot timpul atenti, atat cand esti fericit, cat si cand esti trist. CAND ESTI FERICIT, nu ar trebui sa-ti pierzi controlul prin vivacitate si ras, și nici atunci CAND ESTI TRIST, sa nu fii atat de sumbru incat sa se vada.
Motivul este faptul că Satana arunca ganduri asupra noastra ca niste sageti, dar el nu poate spune daca inima noastra este receptiva la ele. Dar, intrucat este expert, odata ce trage o sageata – adica, odata ce ne ataca cu un gand rau, el observa fata noastra si toate miscarile corpului nostru si, pe baza lor, el masoara cat de bine s-a infipt sageata in inima noastra. Daca vede ca sufletul este lovit, atunci trage mai multe sageti acolo, pentru a-l ucide.
Dar, daca deduce din semnele exterioare ca sufletul nu este ranit, isi schimbă atacul si asa mai departe.

De aceea, atunci CAND ESTI FERICIT, ar trebui sa ascunzi in tine, pentru ca el sa n-o descopere prin neglijenta ta si sa te jefuiasca de aceasta fericire printr-o anumită ispita. La fel, atunci CAND ESTI TRIST, nu lasa sa se arate aceasta tristete, ca nu cumva sa-ti sporeasca durerea dupa ce a dibuit motivul tristetii tale. Daca mentii o stare echilibrata atunci CAND ESTI FERICIT si CAND ESTI TRIST, diavolul nu stie exact ce se intampla in interiorul tau si astfel nu stie cum sa te lupte”.

🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te lumineze, sa te binecuvanteze, in credinta sa te intareasca si sa te mantuiasca. Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO