marți, 18 august 2020

S-A RĂCIT IUBIREA! ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



   Bucuria mea, desi iubirea de Dumnezeu, de aproapele si de vrajmasi este dintai si cea mai mare porunca, in zilele noastre constatam,  ca S-A RĂCIT IUBIREA!

 Sfantul Parinte, Dionisie Ignat, de la Schitul Colciu din Sfantul Munte Athos, spunea asa: "Astazi nu mai este dragoste pentru ca nu mai este sinceritate. EGOISMUL este arma atomica a Satanei." Multi oameni, nu-si mai iubesc nici macar parintii care i-au nascut si i-au crescut, cat despre iubirea preotilor, a parintelui duhovnic nici nu mai incape discutie.

Zice Sfantul Parinte, Iosif Isihastul: "Parintele duhovnic sufera foarte mult pana cand Hristos ia chip in fiii sai duhovnicesti”. Si tot el spune ca: "Rugaciunea fara smerenie nu este primită inaintea lui Dumnezeu, iar grairea în desert izgoneste toate cele bune." 

Cat de minunat graieste Sfantul Parinte, Arsenie Boca: "Ma, ori de vrei, ori de nu vrei, DUMNEZEU ESTE CU TINE! Ma, nu judecati preotii, fiindca, ei poarta preotia lui Hristos; prin iertarea lor, DUMNEZEU TE IARTA, prin graiul lor, DUMNEZEU ITI VORBESTE. Prin ei, Dumnezeu TE CHEAMA, oricat ai fi de pacatos."

Sfantul Parinte, Ioan de Kronstadt, zice: “OMUL DUHOVNICESC, se adanceste cu mintea si cu inima in Dumnezeu, iar OMUL TRUPESC, in lumea adultera si pacatoasa”.

Viata intru Hristos, este la fel de fireasca si de usoara precum rasuflarea, insa, lumea din jurul nostru este RĂVĂSITĂ, DEZORIENTATĂ si DESCUMPĂNITĂ, din cauza multelor si feluritelor chemari ale pacatului.

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvante in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau. Amin si Aliluia!
                                                                                                                            Preot Ioan 🛎

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO