Creştinism Ortodox

vineri, 22 mai 2020

SFATUL DUHOVNICESC, DUPA EL MA PRAPADESC!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, asa se spune in poporul roman: “Vorba dulce mult aduce!” Dar am putea spune si asa: “Sfatul duhovnicesc de la Sfintii Parinti, in scris, sau spus in grai, te poate duce in Rai”. Sfintitul Parinte,

 Teofil Paraian, zicea: "Unde este omul care il poarta in sufletul sau pe Dumnezeu, acolo este cerul, acolo este bucuria". Foarte adevarat, dar pentru asta dupa cuvantul Inalt Prea Sfintitului Pimen: "Trebuie sa patimim iertand celui care ne greseste, pentru ca, daca nu este iertare, nu este nici dragoste." 

Sfantul Parinte, Teofan Zavoratul zice: “Nu va intimidati, tulburarea va trece. Veti spune: “Cum de altii sunt linistiti?”. Este doar o aparenta a linistii. Duhul le este mort: viaţa lor sufleteasca si cea trupeasca le este o viata tulbure, lipsita de bucurii. De s-ar trezi cat de putin, atunci ar rosti altfel de vorbe. Asa ca, va rog, nu va indoiti din cauza lor. Nu aveti destule marturii? Dar mangaierile launtrice, dar apropierea Maicii Domnului, dar ajutorul neaşteptat si grabnic primit si multe altele? Ce mai vreti? Vreti s-ajungeti in Cer dintr-o data! Asteptati! Toate isi au vremea lor. Iar faptul ca firul vieţii se impleteste neuniform, asa se intampla la toti. Tulburarea va trece. Incepeti sa va rugati, si totul se va linisti”.
Sfantul Parinte, Dionisie Ignat, Muntele Athos ne-a lasat acest cuvant de invatatura: “Noi sa facem rabdare, ca se apropie timpurile cele mai critice. Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul roman. Trebuie bagare de seama si sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne lumineze mintea, ca acuma conducatorii omenirii asculta de vrajmasul."

 Si iata si un sfat duhovnicesc al Sfantului Parinte, Paisie Aghioritul: “Cheia reusitei este ca pe om sa-l doara. Daca nu-l doare, poate sta ore intregi cu metania in mana si rugaciunea lui sa nu aduca nici un rezultat. Daca exista durere pentru problema pentru care te rogi, chiar și cu un suspin faci rugaciune din inima. Sa incercam sa traim mai duhovnicește, sa fim mai aproape de Hristos si sa nu va temeti de nimic - si de va trebui, vom si marturisi.”

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze, sa te intareasca in credinta si sa te mantuiasca. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                       Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO