vineri, 8 mai 2020

DE UNDE ATATA URA???..

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



             Bucuria mea, ne putem intreba: DE UNDE ATATA URA IMPOTRIVA PREOTILOR CRESTIN ORTODOCSI???


 Lipsa fricii de Dumnezeu, neparticiparea in fiecare duminica la Sfanta Liturghie, netinerea postului macar miercurea si vinerea, lipsa rugaciunii, a spovedaniei, a impartasaniei, a calauzirii sufletului printr-un preot duhovnic, ii aduce pe unii oameni, in stare sa osandeasca fara infricosare pe semenii lor si cu atat mai grav este cand osandesc preotii crestin ortodocsi, pregatindu-si astfel, vesnica lor osanda. In ceea ce priveste ura impotriva sfintitilor preoti crestin ortodocsi, trebuie sa te ghidezi dupa aceasta invatatura: CE-AI AUZIT SA NU CREZI NICIODATA, IAR CE-AI VAZUT SA CREZI PE JUMATATE.

 Si apoi, sa zici: CINE SUNT EU SA JUDEC PE SLUGA ALTUIA? (preotul fiind slujitorul lui Dumnezeu).

 Fara Sfintele Taine săvârșSfantul Ioan Gura de Aur zice: "Nu cunosc suflet mai viclean ca acela care vorbeste un preot de rau". Aceasta este tehnica hotului: UITE HOTUL, CA SA NU SE VADA HOTUL! Cu alte cuvinte, tu arati cu UN SINGUR DEGET (cel aratator), pacatele preotului, in timp ce spre tine, poate stau intinse TREI SAU CHIAR MAI MULTE DEGETE". De aceea zice Proorocul Isaia (5:20):

 "Vai de cei ce zi raului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar" (Isaia 5:20).

 Sa ne fereasca Dumnezeu, sa cadem in osanda acestui "Vai!" Amin si Aliluia!
                                                                                                                             Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO