marți, 12 mai 2020

RUGACIUNE către Ioan Valahul

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



Binecuvantat esti, Doamne Dumnezeul nostru, Cel neintrecut in intelepciune si minunat intru lucruri! Caci din iubirea de oameni cea nemasurata, fiind Dumnezeul a toata mangaierea si nadejdea, ai binevoit a ridica dintre semintiile pamantului fii alesi, care prin credinta tare si prin viata pilduitoare sa mentina treaza credinta in puterea si in milostivirea Ta, si sa nu lase nea-mul omenesc a se prabusi in intunericul cel fara fund al nestiintei de cele inalte si al pacatului.

Binecuvantat esti, Doamne Dumnezeul parintilor nostri, Cel ce primesti cu bunatate si cu indurare mijlocirile sfintilor bine-placuti Tie, pentru nevoile de tot chipul, duhovnicesti si trupesti, ale nevrednicilor fiilor Tai, cei ce plutesc pe marea cea sarata si de atatea ori inviforata a acestei vieti vremelnice, pline de ispite si de poveri nenumarate.

Insuti dar, Doamne, pentru rugaciunile Preacuratei Nascatoarei de Dumnezeu si cele ale Sfantului Mucenic Ioan Valahul, primeste si acum smeritele noastre cereri, si ne izbaveste pe noi de toata intamplarea cea rea, de napasta, de prigoana, de uneltirile celui viclean, ocrotind viata noastra prin milostivirea Ta cea mare, si nu pentru vrednicia noastra. Caci Tu stii nepu-tinta firii omenesti si cunosti pe fiecare, cu casa, cu cererea si trebuinta lui. Primeste, dar, Stapane, si rugaciunile noastre, aparandu-ne de tot raul si daruindu-ne cele spre mantuire. Ca pentru toate cele ce ne-ai dat si ne daru-iesti noua in toate zilele vietii noastre, binecuvantat si preaslavit sa fii, Parinte al luminilor si izvorul bunatatilor, dimpreuna cu Cel fara de inceput al Tau Fiu si cu Preasfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO