sâmbătă, 2 februarie 2019

CUM ARATĂ IISUS HRISTOS?

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...



Iata o descriere a lui Iisus facuta de Publius Lentulus, predecesorul lui Pontius Pilatus in functia de procurator al Iudeei (26 - 36 d. Hr.): "Este un barbat cu o infatisare nobila si trasaturi atat de frumoase si care exprima atata maiestuozitate, incat oricine-l vede nu poate sa nu-l admire. Are parul de culoarea castanei coapte, iar de la nivelul urechilor pana la umeri culoarea devine cea a pamantului, doar ca foarte stralucitoare si-l poarta despartit de la mijlocul fruntii, insa dupa obiceiul nazarinenilor".

"Fruntea dreapta si senina, chipul fara urma de riduri sau pete, cu o usoara nuanta de bronz. Narile si buzele fara cusur. Barba la fel de deasa ca si parul, nu prea lunga si despartita la mijloc. Ochii Sai seriosi te infioara. Sunt ca razele soarelui, iar stralucirea lor nu iti permite sa i te uiti drept in fata. Cand rosteste vorbe de dojana, te inspaimanta; plange cand trebuie sa mustre. Atrage iubirea oamenilor si are o voiosie demna. Se spune ca nu a fost vazut razand, insa a fost vazut plangand mereu. Are brate si maini deosebit de frumoase. Este fermecator cand poarta o conversatie, insa vorbeste putin; iar cand vorbeste, o face cu deosebită modestie. Oriunde isil face aparitia, este de departe cel mai frumos barbat pe care l-a vazut sau si-l poate imagina cineva; ii seamana mei Sale, cea mai frumoasa fiinta din regiune.
In ceea ce priveste cultura Sa, uimeste intreg Ierusalimul.

Desi nu a studiat niciodata, cunoaste toate domeniile stiintei. Poarta sandale si umbla cu capul descoperit. Multi rad cand il vad, se tem, insa, si tremura in prezenta Lui sau cand le vorbeste. Se spune ca nu s-a mai pomenit un asemenea barbat in zona asta. Intr-adevar, din cate mi-au spus evreii, nimeni nu a mai auzit asemenea invatatura inalta cum o predica acest Hristos, si multi iudei cred in El si in natura Sa divina, pe cand altii au venit la mine sa il reclame ca pe cineva care S-a impotrivit Maiestatii Voastre.

Este un fapt cunoscut de toti ca nu a facut niciodată vreun rau, ca, dimpotriva, infaptuieste numai lucruri bune. Toti cei care-L cunosc si care au avut de-a face cu El spun ca au avut parte numai de lucruri bune şi de sanatate din partea Lui“.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO