sâmbătă, 26 ianuarie 2019

BINECUVANTARE si SFAT

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...

Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua si in tot lucrul tau. Ce frumos spune Sfantul Antonie cel Mare: "SĂ TE ROGI SI SĂ LUCREZI, SĂ LUCREZI SI SĂ TE ROGI!", adica, sa impletesti munca cu rugaciunea, rucodelie, cum numita in Patericul egiptean. Insa "Munca ta sa nu fie egoista, ca a paianjenului, ci sociala, ca a albinei care munceste si pentru altii" (Sfantul Ioan Gura de Aur). 
Cand te asezi la masa sa spui "TATĂL NOSTRU", macar in gandul tau. Sa-i multumesti lui Dumnezeu dupa ce ai mancat si nu uita: "SĂ NU MĂNANCI NIMIC PANĂ LA SATURATIE. SĂ LASI LOC SI PENTRU DUHUL SFÂNT!" (Sfantul Serafim de Sarov). 
Pentru ca asa spune Dumnezeu: "ROAGĂ-TE TU PENTRU TOTI, CA DE TINE AM EU GRIJĂ!", tu sa zici: SĂ DAI DOAMNE, LA LUME BINE, NU MĂ UITA NICI PE MINE! 
Sau, daca iti place cum zicea Sfantul Parinte Iustin Parvu: "DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL, SI TOATA LUMEA TA!" 
Cele lumesti ne aduc griji, in timp ce rugaciunea este izvorul blandetii, rodul bucuriei, al multumirii si al lipsei de manie: IISUSE, IISUSE, IARTA-MA, IISUSE! MILUIESTE-MA, MAICA MILOSTIVIRII!
Pace sufletului tau! 
                                                                                                                                  Amin si Aliluia!
                                                                                                                                       Preot Ioan.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO