miercuri, 18 iulie 2018

.TREPTELE SMERENIEI...

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


 Bucuria mea, te rog sa recitesti acest mesaj “TREPTELE SMERENIEI”, fiindca, m-a luminat Dumnezeu sa mai mai adaug inca o treapta, respectiv pe cea de-a patra:

   Bucuria mea, Insusi Domnul Iisus Hristos, ne-a indeamnat: “Invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti afla odihna sufletelor voastre” (Matei 11:29). Cum să ne smerim? Cand omul cere de la Dumnezeu, smerenia, el ar trebui sa ceara sa-i trimita pe cineva, care sa-l certe, sa-l necinsteasca, sa-l dojeneasca, sa-l nedreptateasca (sa-l smereasca), fiindca, acestea sunt leacuri pentru impotriva mandriei din suflet. Exemplu: Intr-o unitate militara, un ostas, așezat intre paturi isi spunea “Rugaciunile de seara”. Sergentul, putin credincios, vazandu-l, a luat o gheata si i-a aruncat-o spate. Ostasul a continuat sa se roage linistit, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat, iar la sfarsitul rugaciunilor, a luat ghetele sergentului, le-a spalat de noroi, le-a facut cu crema si le-a lustruit. Dimineata, sergentul a aflat de la un alt ostas, ca cel pe care lovise, i-a spalat si i-a lustruit ghetele, adica, s-a smerit: A RĂSPUNS RĂULUI cu BINELE. Profund impresionat, de atunci inainte, sergentul, l-a considerat pe cel care-l lovise, CEL MAI BUN PRIETEN AL SĂU, iar Dumnezeu, a dobandit inca un suflet, fiindca, sergentul a devenit apoi foarte credincios. Putem spune ca smerenia are 3 trepte.

1. TREAPTA INCEPĂTOARE: Omul este certat, ofensat, defaimat, insa tace si nu se indreptateste, cu toate ca nu are nici-o vina.

2. TREAPTA MEDIE: Omul este certat, ofensat, defaimat, insa el nu doar tace, ci isi pastreaza pacea sufletului si se roaga pentru ofensatorul sau clevetitorul sau.

3. TREAPTA SUPERIOARĂ: Omul este certat, ofensat, injosit si chiar batut, insa, nu se tulbura sufleteste, dar, se bucura si simte iubire pentru dusmanul sau: “Rabdarea cu bucurie a injosirilor, este semnul smereniei” (Sfantul Ioan Scararul).

 4. TREAPTA INIMII INFRANTE: Omul zice din tot sufletul: Doamne, stiu ca din cauza pacatelor mele celor multe si grele ingadui Tu, toate nenorocirile din lumea aceasta. Eu sunt adancul pacatului, nimeni n-a pacatuit mai mult ca mine! Doamne, iarta-ma!
   Bucuria mea, cu toata sinceritatea spune-mi: Pe care treapta a smereniei te afli???
                                                                                                       Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO