duminică, 15 iulie 2018

Despre ZAVISTIE sau PIZMĂ

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


                                                 CUVANT DE INVĂTĂTURĂ
             
   Bucuria mea, Zavistia sau Pizma, este un alt nume al invidiei, sau al urii cu cleveteala si defaimare, izvorata din inima rautacioasa. Zavistie mai inseamna si a face, sau a baga intrigi intre oameni, si deci, zavistia semana samanta galcevilor. De ce l-a ucis Cain pe fratele sau Abel? Din zavistie, din invidie, fiindca, jertfa lui Abel a fost primita de Dumnezeu, iar a lui Cain nu. De unde a stiut Cain, ca jerfa lui nu a fost primita la Dumnezeu? A stiut pentru ca fumul din jertfa lui, nu s-a urcat la cer, ci mergea paralel cu pamantul, pe cand fumul din jertfa lui Abel a urcat direct la Cer. Sfantul Apostol Filip spune in Biblie: “Vestea pe Hristos din zavistie socotind sa sporeasca lui Pavel necazul in lanturile lui” (Filipeni 1:17). Intr-unul din texte se spune ca Zavistia face parte din faptele trupului (Galateni 5: 19-21), de care trebuie să se ferească crestinii ortodocsi pentru ca ele sunt impotriva “roadelor Duhului” (Galateni 5:22-24), care lucreaza la mantuire. Sfantul Iacob ii indeamna pe crestini, sa nu se lase cuprinsi si stapaniti de zavistie, aratandu-le urmarile ei, si zice el: “Iar daca aveti RAVNIRE AMARĂ si ZAVISTIE, in inimile voastre, nu va laudati, nici nu mintiti impotriva adevarului”, fiindca, aceasta este lucrare diavolului. Deci, unde este pizma si zavistie, acolo e neoranduiala si orice lucru rau (Iacov 3:14-16). Asadar, cand zavistuim, cand invidiem, sufletul nostru va fi zbuciumat si tulburat, iar rugaciunile noastre, nu vor fi primite la cer, cum n-a fost primita nici jertfa lui Cain.  CINE ARE MINTE, SA IA AMINTE! 
                                                                                                                         Amin si Aliluia!
                                                                                                                              Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO