Creştinism Ortodox

sâmbătă, 7 iulie 2018

CUVANT de INVĂTĂTURĂ despre VREDNICIA CLIPEI

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...

   Bucuria mea, in Psalmul 115:6, scrie asa: “SCUMPA ESTE INAINTEA DOMNULUI, MOARTEA CUVIOSULUI SAU”. Multe s-ar putea spune, dar, ca sa intelegi cat se poate de bine si pe scurt acest verset, te rog sa citesti aceste cuvinte din Patericul egiptean si SA IEI AMINTE LA SMERENIA SFANTULUI SISOE, IN CEASUL MORTII SALE: “Cu adevarat, nici nu stiu daca macar am pus inceput pocaintei!”. Si acum, iata cum a adormit intru Domnul: "Cand a venit ceasul mortii pentru Sfantul Sisoe, chipul lui s-a luminat si a spus parintilor care stateau cu el: “Iata a venit Sfantul Antonie cel Mare!”. Dupa o clipa de tacere, a zis: “Iata a venit ceata Proorocilor!”. Apoi s-a luminat mai tare si a zis: “Iata a venit ceata Apostolilor!”. Si iarasi chipul lui s-a facut de doua ori mai stralucitor si a inceput sa vorbeasca cu cineva. Parintii din manastire, l-au intrebat cu cine vorbeste. El a zis: “Au venit ingerii sa ma ia, dar eu ma rog fierbinte sa-mi dea putin ragaz de pocainta!”. Batranii au zis: “Parinte, Sfintia ta nu ai nevoie de pocainta”. El a raspuns: “Cu adevarat, nici nu stiu daca macar am pus inceput pocaintei!”. Si iarasi chipul lui a stralucit si mai tare, ca soarele. Tuturor le era teama. El le-a spus: “Uite, a venit si a grait (Insusi Iisus Hristos): Aduceti la Mine vasul cel ales din Pustie!". Cu aceste cuvinte si-a dat duhul. S-a vazut un fulger si chilia s-a umplut de mireasma”.
   Spune Dumnezeu: “In ce te voi gasi intru aceea te voi judeca” (Ieremia 33:20). Iata vrednicia clipei! Te-a gasit crestin ortodox, spovedit, impartasit, cu canon facut pentru pacate, varsand intru smerenie, lacrimile pocaintei? Atunci, nadajdea mantuirii sufletului tau este extraordinar de mare, fiindca, El a zis: “Pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afara” (Ioan 6:37). Amin si Aliluia!
                           
                                                                                                    Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO