joi, 15 octombrie 2020

NU JUDECA CE NU CUNOSTI

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Versuri: Pavel Claudia Anca
"Nu judeca ce nu cunosti!",
 Mi-a spus un om destept, odata,
 "Lumea vorbeste mult si prost,
 Si n-ai s-o multumesti vreodata!".

 Uram, invidiem, barfim, 
Ne aliem cu alti dusmani, 
Pentru pozitie si bani, 
Si am uitat cum sa iubim!

 Nu judeca ce tu nu stii!
 Ca viata nu poti s-o prevezi,
 Incearca mai smerit sa fii,
 Si sufletul sa-ti luminezi,
 Si uite-o vorba inteleapta: "Nu toti frumosii sunt frumosi! Si nu toti cei cu spini inteapa, Chiar daca par mai fiorosi!" Nu judeca! Si tu greșești! Iar vorba spusa, nu se spala! Ai grija ce si cum vorbesti, Ca aparentele insala!”

🙏 Bucuria mea, Sfantul Apostol Petru ii spune Mantuitorului: “Doamne, Tu ştii toate.” (Ioan 21:17). Un crestin ortodox smerit spune: “Stiu ca nu stiu nimic!” Si atunci, pentru Judecatorul lumii este Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa nu-L dam la o parte din scaunul de judecata, judecandu-i noi pe ceilalti, trebuie sa ne simtim profund pacatosenia noastra si sa ne intristam pentru ea, plangandu-ne sufletul ca pe un mort. Daca avem in casa mortul nostru (pacatele noastre) nu trebuie sa ne ingrijim de mortul vecinului (pacatele lui). Si nu uita ca ti-am mai spus odata: Ce-ai auzit sa nu crezi niciodata, iar ce-ai vazut, sa crezi pe jumatate! “Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama? (Matei 7:13). “Cine esti tu, ca sa judeci pe sluga altuia? Pentru stapanul sau sta sau cade. Dar va sta, fiindca, Domnul are putere ca sa-l faca sa stea (Romani 14:4). Aratam vinovatia fratelui nostru cu un deget, iar spre noi sunt indreptate, trei degete! Cea mai scurta cale catre Rai este: NU JUDECA! Si-apoi, fiecare oita va fi spunzurata de propria-i codita! Cine are minte sa ia aminte, cine nu are minte, sa judece inainte! Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO