joi, 29 octombrie 2020

DRUMUL IUBIRII ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

   Bucuria mea, iata ce spune Sfantul Parinte, Siluan Atonithul: "Calea nevoitorului ortodox este aceasta: el cauta pe adevaratul Dumnezeu - Ziditorul”. Sfantul Parinte, Macarie Egipteanul, ne invata asa: "Lumea cea vazuta, de la imparati si pana la cei saraci, toata este in  tulburare, in neoranduiala, in lupta, si nimeni din ei nu stie pricinile acestui lucru. Pacatul ce a patruns, ca un fel de putere gandita (intelegatoare), si esenta satanica, a semanat tot raul; el lucreaza tainic asupra omului celui dinlauntru si asupra mintii si  se lupta cu el prin ganduri; iar oamenii nu stiu ca fac acest lucru indemnati de o putere straina; dimpotriva, socot ca acest lucru e firesc si ca fac acest lucru dupa  judecata lor proprie. Dar cei ce au pacea lui Hristos chiar in minte si  luminarea lui Hristos cunosc de unde se ridica toate acestea”. Astazi viata omului, Este ca frunza pomului, Frunza cade cand bat vanturi, Omul cade, stand pe ganduri.

 Dupa cuvantul Sfantului Simeon Noul Teolog: "Fiecare judeca din starea ce o are el, si pe cele ale aproapelui, fie ca  e vorba de virtute, fie de pacate." Iar Sfantul Isaia, Pustnicul ne indeamna asa: "Cel ce voieste sa  mearga pe drumul iubirii nu va fi tulburat de nici un om, fie bun, fie rau, si dorul de Dumnezeu ramane in inima lui. Dumnezeu afla respect in el si prin frica de Dumnezeu se arata iubirea in el.

 Si atunci, un astfel de om zice, ca si Apostolul, cu indrazneala: “Eu sunt gata nu numai sa fiu legat, ci si  sa mor  in Ierusalim pentru numele Domnului Iisus”. (Fapte 21:13). Fericit este sufletul care a ajuns la o astfel de iubire. Prin multe suferinte ne vom mantui. Suferintele vietii, se vor sfarsi intr-o buna zi, fiindca, lumea trece. Nu te teme si sa nu se infricoseze inima ta. Iisus Hristos in chip nevazut te ajuta, te incearca pentru a-ti da Harul Sau. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                       Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO