luni, 12 octombrie 2020

DRACUITUL SI-NJURATUL, SUNT DE LA NECURATUL!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, in viata, pe cine chemam (Dumnezeu sau diavolul), de acela avem parte si in lumea aceasta, dar si in viata viitoare. Diavolul ii va spune: “Doamne, Dumnezeule, fii drept si daca sufletul acesta, ne-a chemat pe noi cat a fost in viata, da-ni-l noua, iar daca te-a chemat pe Tine sa fie al Tau”. 
De cate ori dracuie cineva (sau zice: fii al naibii, fii al ciorii...), il invoca pe diavol, care vine in chip nevazut fiindca este duh, si-apoi nu pleaca de langa el, pana nu-i da un necaz: se cearta cu cineva, se impidica, sparge ceva, pierde banii, ii cade celularul pe jos... 

Adica, avem crucea la gat si diavolul pe limba?
 
Sunt crestini ortodocsi care injura, pe Dumnezeu, Pastele, Biserica, Crucea..., insa, Dumnezeu ne-a averizat ca: "Pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii, vor da socoteala in ziua judecatii" (Matei 12:36). 

Sfantul Antim Ivireanul, despre poporul roman zice: Sfantul Antim Ivireanul, despre poporul roman zice: “Ce neam injura ca noi, de cruce, de grijanie, (impartasanie), de morti, de toate Tainele Sfintei Biserici? 

 Cine din pagani face aceasta?  Oare, nu injuram pre Dumnezeu? 

Iar Sfantul Parinte, Ilie Cleopa, intreaba pe cei care dracuie: "Ce fel de crestin mai esti, Daca zilnic dracuiesti? Om netrebnic, ticalos, De ce superi pe Hristos? Ca Satana-i ca un caine, Cand il chemi indata vine, Si de intra-n casa ta, Vai de tine, vai de ea!". Chiar se spune in popor: "Dracuie si injura ca un birjar!".
Dracuitul este un blestem, fiindca, de la diavol, este moartea. Tare urat ii sta la un barbat care dracuie si injura, dar la femeie este insuportabil. Iar crestinul ortodox care se da pe sine diavolului (Fir-as al dracului...; Sa ma ia dracu’...) mare putere ii da diavolului asupra sufletului sau! 

Cel care injura de mama, trebuie sa stie ca in mod indirect, o injura si pe Prea Sfanta, Maica Domnului. Dar si mama oricarui copil este o Sfanta, fiindca i-a dat viata, l-a crescut. In loc sa dracuim si sa injuram, mai bine sa zicem ca si Hristos pe Sfanta Cruce: "Dumnezeu sa te ierte, ca nu stii ce faci!” 

Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc, zice: “Cine-si tine limba sa nu injure, sa nu dracuie, mana sa nu loveasca si inima sa nu urasca, acela stie sa poarte crucea asemenea Domnului Iisus”. 

Bunica mea, in loc sa dracuie, zicea: “Sa fii al Domnului!”.
                                                                                                                                  Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO