Creştinism Ortodox

marți, 4 iunie 2019

CUVANT DE INVĂTĂTURĂ - DESPRE BETIE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


 http://bisericasfintilorpetrusipavel.blogspot.ro/

BETIA, este consumul excesiv de bauturi ametitoare. Am citit o istorioara despre patima betiei. Se spune ca traia intr-o pestera un pustnic, atat de curat trupeste si sufleteste, cu rugaciune multa, post foarte aspru, privegheri de noapte, lacrimi, matanii multe... 

Diavolul, nu i-a mai putut suporta sfintenia pustnicului si intr-o zi s-a dus la el si i-a spus: Ei, chiar asa nu se poate, sa nu te pot avea la mana cu nimic, cu nici-o patima? Ceva, trebuie sa faci tu, uite, te las sa-ti alegi: Ori CRIMA, ori CURVIE, ori BETIE. 

Peste trei zile vin sa-mi spui ce ti-ai ales. S-a gandit pustnicul: CRIMA? Cum sa omor pe cineva? 

Nu pot! CURVIE? Cum sa curvesc cand pana acum mi-am pastrat fecioria?

 Nu pot! Si atunci, si-a ales BETIA. A treia zi, a venit diavolul si i-a spus ca si-a ales betia. 

Ce a urmat? Pai, s-a imbatat rau, a plecat din pestera, s-a dus acasa si mort de beat fiind, a violat-o pe sora lui (incest) si apoi, si-a omorat mama care a vrut sa-l impiedice. 

Asadar, DIN BETIE LE-A FACUT SI PE CELELALTE DOUA, curvia si crima, fiindca betia este “jugul diavolului”, este “maica a toata necuratia”. Si nu uitati un lucru: NU VINUL PROVOACA BETIA, ci, NEINFRANAREA!
Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO