Creştinism Ortodox

luni, 3 decembrie 2018

COMUNIUNE cu DUMNEZEU

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


   Bucuria mea, te indemn ca azi si in toate zilele vietii tale, sa fii in comuniune cu Dumnezeu, adica, sa vorbesti cu El cat mai des posibil: Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse, si mintea ta va avea LUMINA, iar sufletul tau BINECUVANTARE.

 Sa stii ca fara osteneala nu se face nimic: Bucuria mantuirii vine din jertfa de a te ruga.

 Pe crestinul ortodox care se roaga il umbreste Harul Duhului Sfant. Toti vrem sa ne mantuim dar nu ne lasa: Trupul, Voia proprie si Pofta.

Indata ce o patima prinde radacini, trebuie s-o smulgem ca sa nu prinda radacini adanci.

Exemplu: Gandul ne spune sa dormim mai mult? Nu mai dormim si trecem la rugaciune, fiindca, rugaciunea vindeca durerile, patimile si neputintele. Razele Soarelui usuca namolul si orice insecta, orice vietuitoare va pieri. Tot asa intampla si in sufletul omului daca se roaga cu luare aminte, Harul Sfantului Duh vine ca un glont, mai ales in vreme de ispita si nu ne lasa sa pacatuim. Dar sa nu ne  vaicarim, sa nu ne lenevim, sa nu cartim, ci, sa ne smerim si sa ne ostenim cu trupul si cu sufletul!                                                                                                                          Amin si Aliluia!
                                                                                                                       Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO