sâmbătă, 15 decembrie 2018

EU INTREB, EU RĂSPUND..

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...



1. Care este singurul om care a indeplinit toate cele trei demnitati: Imparat, Prooroc si Arhiereu? Mantuitorul Iisus Hristos. 
2. De care moarte ne-a scapat Taina Sfantului Botez? De moartea cea vesnica.
3. De ce ar trebui sa punem Sfintele icoane pe peretele de la rasarit? Pentru ca de acolo vine lumina si fiindca Iisus Hristos este numit si Rasaritul cel de sud si Soarele dreptatii.
4. De care ori este spus in Biblie cuvantul "fie"? Este spus de doua ori. Cand Dumnezeu a poruncit sa fie lumina (Facerea 1:3), si atunci cand Maica Domnului a primit sa-L nasca pe Mantuitorul sufletelor noastre (Luca 1:38). 
5. Maica Domnului a dat vre-o porunca? Da, a dat o singura porunca la Nunta din Cana Galileii, atunci cand a spus: “Faceti orice va va spune El (Ioan 2:5). 
6. Pe Sfanta Cruce, rastignit fiind, Mantuitorul a zis: “Savarsitu-s-a!” (Ioan 19:30). Ce voia sa spuna Hristos prin acest cuvant? A vrut sa spuna ca mantuirea lumii s-a savarsit. 7. Care sunt cele trei virtuti teologice, care mai sunt numite si “armele luminii”? Credinta, Nadejdea si Dragostea (1 Corinteni 13:13). 
8. Cum se traduce cuvantul Betleem? Betleem se talcuieste “casa a painii”, care simbolic este o profetie despre Mesia, “Painea vietii vesnice”.
9. De cate feluri pot sa fie rugaciunile? Rugaciunile pot fi: de Lauda, de Multumire si de Cerere. 
10. Ce inseamna Iisus, ce inseamna Hristos si ce inseamna Mesia? IISUS, inseamna evreieste MANTUITOR (Ioan 1:21). HRISTOS, inseamna in limba greaca UNS, iar MESIA, inseamna in limba evreiasca RASCUMPARATOR. 
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO