marți, 7 februarie 2023

VREI SA RAMAI DREPT? INGENUNCHEAZA LA RUGACIUNE! ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“ 


          Bucuria mea, nu pot uita cuvantul de invatatura al Sfantului Parinte, Efrem Sirul: "Atunci cand pacatosii vor fi alungati din fata lui Dumnezeu, tipatul lor va zdruncina pamantul din temelii." Vor tipa asa de tare, fiindca, ii asteapta flacarile iadului, osanda vesnica, in lava, in magma din miezul pamantului. 
Sfantul Parinte, Efrem Filotheiul, zice asa: "Daca inima se curateste, atunci il va vedea pe Dumnezeu; atunci iI vom vedea pe Dumnezeu. Cum il vom vedea? Oare Dumnezeu are asemanare omeneasca sau infatisare omeneasca, pentru a-L vedea? Nu. Dumnezeu este duhovnicesc, noetic. Dumnezeu este Duh si, ca Duh, se afla in univers. Dar se afla si in inima omului, cand aceasta devine vas primitor. Iar ca sa devina vas primitor, inima trebuie sa se curateasca.
 Nu s-o spalam cu apa, ci sa se curateasca de gandurile necurate. Dar, ca sa se curateasca, inima trebuie sa bea un medicament. Medicamentul este Rugăciunea." Sfantul Parinte, Ioan Damaschin, ne sfatuieste asa:" "Pacatele sa le ocolim cu toata puterea, fugind de ele. Fiindca, fericit cu adevarat este cel ce cauta virtutea si se indeletniceste cu ea si cerceteaza cu grija tot ce este virtute, apropiindu-se prin ea de Dumnezeu și unindu-se cu El în minte." 

Asa ne spune Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul: “Vrei sa ramai drept? Ingenuncheaza!" Si zice Sfantul Parinte, Gheron Isihastul: "Deci ori de cate ori cazi, ridica-te si indata cere iertare! Si spune asa: “Am pacatuit, Parinte, iarta-ma!” Sunt om slab, ce sa fac?”

 Intr-adevar, asa este, fiul meu. Curaj! Curaj si nu te teme deloc!”

                                                                                                                   Amin si Aliluia!
                                                                                        🙏 Har si pace sufletului tau. Amin si Aliluia!
                                                                                                                    Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO