luni, 20 februarie 2023

CUM SA FACEM SA SCAPAM DE DIAVOL? ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   🙏 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Paisie Olaru, cu o sinceritate Sfanta, ne-a marturisit asa:

"Daca am putea face noi tot ce invatam pe altii, am fi Sfinti! Eu invatam pe altii sa aiba rabdare in suferinta. Acum cand sunt in suferinta, vad ca nu am deloc rabdare.

 Trebuie, dar nu doar rabdare, ci indelunga rabdare." Sfantul Parinte, Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, ne-a lasat acest cuvant de invatatura: "Hristos, ne-a invatat cum sa traim: in dragoste crestineasca si iertare, ne-a invatat nu numai prin cuvinte, ci si prin faptele Sale, iertand pe cei pacatosi si iubindu-ne cu pretul vieții Sale, rabdand palmuirile, biciuirile si durerea mortii prin rastignirea pe Cruce." 

Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul zice asa:

" Dumnezeu, vrand sa mantuiasca fapturile Sale si ca ele sa mosteneasca Imparatia Lui cea cereasca, ingaduie incercarile pentru ca omul sa se lupte, sa se nevoiasca si sa dea examene la rabdarea in dureri, astfel incat sa nu poata diavolul sa-i spuna: 

„Cum il rasplatesti pe acesta, sau cum il mantuiesti de vreme ce nu s-a ostenit?” 

Pe Dumnezeu nu-L interesează viata aceasta, ci cealalta. El se ingrijeste de noi mai intai pentru cealalta viata si apoi pentru aceasta. Sa nu depuneti toata puterea voastra in lucrurile frumoase din afara, ci în cultivarea sufletului si sa nu plangeti moartea trupului, ci sa jeluiti moartea sufletului.” 

A fost intrebat Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc: "

- Parinte, cum sa facem ca sa scapam de diavolul?” 

Si el am raspuns: "

- Dar ce ne facem fara diavol?” 

Pentru ca el, ispitindu-te, iti arata cine esti. Lupta noastra se da cu acest dusman si nu avem alt ideal, decat sa ne daruiasca Dumnezeu fericirea sa murim sfartecati si chinuiti, pentru scanteia de adevar pe care stim ca o avem in noi.

" Si de neuitat este si acest cuvant al Sfantului Parinte, Paisie Aghioritul: 

"Raul inainteaza putin cate putin. Daca ar veni deodata, nu am fi inselati." 

                                                                                                          Amin si Aliluia!
                                                                                                           Preot Ioan 🔔.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO