marți, 22 septembrie 2020

MANTUIRE CU CARUL!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, Iisus Hristos a spus in casa lui Zaheu Vamesul: "Am venit sa caut si SA MANTUIESC pe cel pierdut" (Luca 10:16). Dar pentru a ne mantui sufletele ne trebuie: RUGACIUNE cu carul, nu ca fugarul! ASCULTARE cu carul, nu incapatanare ca magarul! RABDARE cu carul, nu pana la prasit, ci pana la sfarsit! MUNCA cu carul, dar nu cu paharul! POST cu carul, nu burta cat carul! IERTARE cu carul, nu razbunare cu parul! MILOSTENIE cu carul, nu cu degetarul! Iti doresc, MANTUIRE CU CARUL, fiindca, nu conteaza decat unde pune Dumnezeu sufletele noastre dupa ce murim, toate celelalte fiind DESERTACIUNI!

 Sfantul Parinte Teofan Zavoratul zice asa: “Sa-ti scrii pe inima: Cine se instraineaza de Sfintele Taine (care se savarsesc doar in Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa), acela este fara Har, adica nu-l are pe Duhul Sfant. Iar cine nu-l are pe Duhul Sfant, acela nu este al lui Iisus Hristos." 

Si cine nu este a lui Hristos, nu-l are nici pe Dumnezeu Tatal, fiindca, zice Hristos: “Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14:6). 

Sa nu uiti ca pentru sufletul tau: sfatul duhovnicesc este "O CANDELA", invatatura despre Dumnezeu este "O LUMINA", indemnul si mustrarea preotului tau duhovnic sunt "CALEA VIETII" (Proverbe 6:23). Amin si Aliluia!
                                                                                                                                    Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO