luni, 21 septembrie 2020

SUFLET PACATOS in TRUP NEPUTINCIOS

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

Bucuria mea, sa stii ca diavolul, este cel mai mare dusman al omului. Nu ne sarguim noi atat de mult pentru mantuirea noastra, cat se sarguieste diavolul sa ne piarda. Latinii spuneau: “Mens sana in corpore sano”, iar noi, crestinii ortodocsi, adaptand aceasta zicere la Sfanta Evanghelie am putea zice: Suflet pacatos in trup neputincios. Sfantul Ioan Gura de Aur spune: “Pacatul te stapaneste nu prin puterea lui, ci, prin delasarea ta”. Cand noi avem inima impietrita si nu ne mai plangem pacatele noastre, cand nu mai avem lacrimi de pocainta, atunci plang Sfintii din icoane de mila noastra.

SA FII BUN: “Fericit este acela care nu gandeste raul” (Sfantul Vasile cel Mare). SA-I IERTI PE TOTI: Cand iti este greu sa ierti, gandeste-te la cate ti-a iertat tie, Dumnezeu. SA TE SMERESTI: Daca faci bine, nineni nu tine minte, daca faci rau, nimeni nu uita! FII VESEL: “Oricarei intristari din suflet, ii premerge o placere a trupului”. IUBESTE SIMPLITATEA: Nu-ti lega sufletul de cele pamantesti, ca toate sunt trecatoare, desertaciuni. SA SUFERI IN TACERE: Nimic nu te ajuta mai mult in viata (spre mantuire), ca suferinta, fiindca, ea iti deschide portile Cerului. SA FII BLAND: Cere-i lui Dumnezeu sa-ti dea puterea sa vezi doar ce este bun si frumos in oameni. IUBESTE, azi, nu maine! FII CURAT CU INIMA: Nu lasa urechile sa creada ceea ce ochii n-au vazut, dar nici gura sa zica ceea ce inima nu simte.

SA-TI PLANGI PACATELE: Cum ti-ai pregatit aici, in viata aceasta “aripile sufletului”, asa vei zbura dincolo, in Imparatia lui Dumnezeu. SA NU RAZI DE NIMENI: Lumea rade de om, si diavolul rade de toti. SA TE POCAIESTI: Pentru Dumnezeu si pentru sufletul tau sa ai mereu timp, fiindca, tot timpul vietii tale este de la Dumnezeu. Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO