Creştinism Ortodox

sâmbătă, 21 septembrie 2019

MIEZUL ACESTEI VIETI ESTE IUBIREA


Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“Bucuria mea, zice Sfantul Evanghelist Ioan: “Cel ce nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru ca DUMNEZEU ESTE IUBIRE. Si noi am cunoscut si am crezut iubirea, pe care Dumnezeu o are catre noi. Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire, ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el” (Ioan 4:8-16). 

Maica Iubirii este Maica Domnului, despre care IPS Iustinian Chira spunea: “Maica Domnului este mama tuturor timpurilor – acest cuvant nu trebuie uitat! Fecioara Maria, a primit numele de „MAICA DOMNULUI"

Acesta este numele ei adevarat, numele cel mai frumos si mai minunat, numele unic, pe care numai ea l-a purtat”. Si te rog mult, sa nu uiti niciodata cuvintele Sfantului Parinte, Sofronie Saharov: "MIEZUL ACESTEI VIETI ESTE IUBIREA!" 

Dumnezeiesc de frumoasa este aceasta zicere a Sfantului Parinte, Arsenie Boca: "MA, ORI DE VREI, ORI DE NU VREI, DUMNEZEU ESTE CU TINE!" 

Pentru a ramane in iubirea Lui Dumnezeu, fiecare crestin ortodox are 7 arme puternice: CREDINTA, POSTUL, RUGACIUNEA, MILOSTENIA, VIATA FARA PRIHANA, SPOVEDANIA si IMPARTASANIA. 

Milostenia și postul sunt cele doua “aripi” ale rugaciunii. 

Aceste toate: FAPTELE BUNE, RUGACIUNEA, MILOSTENIA și POSTUL, se intrepatrund si se ajuta intre ele."
 SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE! 
                                                                                                                           Amin si Aliluia!
                                                                                                                              Preot Ioan 🛎.


Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO