joi, 27 iunie 2024

ASCULTARE, RUGACIUNE si RABDARE...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, Sfantul Marcu Ascetul ne spune ca: “Daca Dumnezeu binevoieste sa se faca un lucru, toata zidirea ajuta sa se implineasca." Iar Sfantul Siluan Athonitul, ne mangaie sufletul cand zice: “Domnul iubeste atat de mult pe om, incat ii da darurile Sfantului Duh." Crestinii ortodocsi care merg in fiecare duminica la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, primesc de la Dumnezeu, Duh Sfant. 

In Patericul Lavrei Sfantului Sava, scrie asa: "Pasim in Cer de fiecare data cand intram in Biserica Crestin Ortodoxa. Cand intri in Sfanta Biserica cu constiinta curata, aceasta va fi tie spre mantuire." Sfantul Parinte Ilie Cleopa, zice asa: Oriunde te-ai duce, trebuie sa te lupti cu tine si sa ai ASCULTARE, RUGACIUNE si RABDARE. Iar daca vei incepe a privi in inima ta, te vei smeri. Cand te vei pandi pe tine, nu-ti mai trebuie ochelari pentru altul, si vei zice; „Vai de mine, ce prapastie este aici in sufletul meu! N-am cand sa ma mai uit la altul!”

 Sfantul Parinte Arsenie Papacioc are un cuvant de invatatura adevarat, minunat si de Duhul Sfant inspirat: Cel mai mare lucru de care vom fi întrebaţi la Judecata de apoi este: „De ce nu am dat mai multa atentie semenilor nostri?”

 Nu este niciodată nimeni degeaba langa tine. El este cu stiinta lui Dumnezeu, ca tu sa-l ajuti sau sa te folosesti. Te folosesti, ca poate are o putere de duh mai mare. Sau il ajuti tu, in sensul de a-l suporta. Este o mare greseala atunci cand certam pe unul sau pe altul! Il rabda Dumnezeu si pe acela si de aceea l-a pus in calea ta, ca sa-l rabzi si tu si sa te incununezi! Dumnezeu nu ne tine ca suntem noi foarte vrednici. Ne tine ca este El foarte milostiv.” 

                                                                                                Amin si Aliluia!
                                                                                                Preot Ioan 🛎

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO