marți, 21 martie 2023

EU SUNT VINOVAT! EU SUNT CEL CARE A PUS IN MISCARE PIATRA!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


🙏 Bucuria mea, iata ce cuvant de invatatura minunat Sfantul Parinte, Isaac Sirul, ne-a lasat: 

"Sa nu manii pe cineva, sa nu certi, nici macar pentru credinta, si nici pentru faptele sale rele. Ci pazeste-te pe tine ca sa nu te defaimezi si sa nu osandesti pe cineva pentru ceva. Fiindca, avem Judecator drept si nepartinitor in Ceruri.

 Iar de voiesti sa-l intorci pe el la Adevar, intristeaza-te pentru el cu lacrimi, roaga-te cu durere, si spune-i cu dragoste numai un cuvant sau doua, si sa nu te aprinzi de manie impotriva lui. Caci de vei face asa, va vedea in tine semnul dusmaniei. Ca Dragostea adevarata nu stie sa se iuteasca, sau sa se manie, sau sa invinovateasca pe cineva cu patima. Semnul Iubirii si al Cunostintei Dumnezeiesti este Smerenia, care se naste dintr-o buna constiinta in Hristos Iisus, Domnul nostru!" 

Sfantul Parinte, Constantin Galeriu, zice asa:

  "La judecata obsteasca, vom raspunde atat pentru faptele savarsite in viata, cat si pentru urmarile lor dupa noi in istorie. Cel mai greu chin in infern este sa vezi ce consecinte au putut avea unele ganduri, cuvinte, fapte ale tale; cum ele au putut pe altii sa-i smulga din albia binelui si sa-i pravaleasca in suvoiul patimilor. Si pentru toti acestia sa-ti spui: „Vezi, eu sunt vinovat, eu sunt cel care am pus piatra in miscare."

🙏 Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse!

🙏 Miluieste-ma, Maica Luminii!

                                                                                                 Amin si Aliluia!
                                                                                                  Preot Ioan 🛎.


CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO