duminică, 5 martie 2023

DEPINDE DE VOINTA TA! ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“...  


Bucuria mea, porunca lui Dumnezeu este clara: "Fiti Sfinti, pentru ca Eu sunt Sfant" (1 Petru 1:16). Putem noi sa implinim aceasta porunca? Da!!! 

Cat adevar in versurile poetului crestin ortodox, Traian Dorz: 

“Nimic nu e mai scurt ca viata, 
Dar nici mai lung nimic ca ea, 
Poti sa ti-o pierzi, ori sa ti-o mantui,
 DEPINDE DE VOINTA TA!

 Intr-un ceas, orice crestin ortodox poate sa fie ca Sfanta Maria Egipteanca, cu cat se socoteste mai pacatos in ceasul acela in care se va smeri, se va cai inaintea lui Dumnezeu, va posti, se va spovedi si se va impartasi, va fi miluit. Iata un exemplu: Sfanta Maria Egipteanca a fost femeie foarte pacatoasa. A mers la Ierusalim de sarbatoarea Inaltarii Sfintei Cruci si, vrand sa se inchine Sfintei Cruci a Domnului, o putere nevazuta a impiedicat-o sa intre in Biserica. A incercat de 3 ori, dar n-a reusit. A mers intr-un colt unde si-a cercetat starea sufleteasca: “Cine sunt eu? Sunt cea mai pacatoasa femeie! Maica Domnului, ajuta-ma sa intru sa ma inchin, sa sarut Sfanta Cruce si iti promit ca de acum inainte imi voi schimba viata”.
 Imediat, Harul Duhului Sfant i-a umplut inima, a inlaturat piedica si i-a deschis usa. Usa era deschisa si inainte, dar, cand incerca sa inainteze, nu putea. Dupa ce a fagaduit ca-si va schimba viata, a putut intra in Sfanta Biserica, a sarutat Sfanta Cruce, si-a implinit fagaduinta mergand in pustia Iordanului si a devenit Sfanta Maria Egipteanca.
                                                                                                                   Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO