Creştinism Ortodox

luni, 9 decembrie 2019

DUMNEZEU este IUBIRE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

                                                     https://babylenuta.blogspot.ro/
       Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu este revelatorul Sfintei Treimi. In Sfanta Treime exista iubirea desavarsita in vesnica comuniune: TATAL, FIUL si DUHUL SFANT. Iubirea presupune cel putin doua euri, doua persoane: unul care iubeste si celalat care primeste iubirea. Aceasta iubire, uneste cele doua euri, respectiv cele Trei din Sfanta Treime, dar fara a se confunda, pentru ca aceasta ar pune capat iubirii. Iubirea se continua prin raspunsul reciproc al celuilalt Eu. Numai prin Dumnezeu, care este UNUL IN FIINTA si INTREIT IN PERSOANE, Tatal, Fiul si Duhul Sfant, poate fi inteleasa notiunea de iubire. Sfantul Ioan Evanghelistul, Apostolul iubirii ne spune: “Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire, ramane in Dumnezeu si Dumnezeu ramane intru el” (Ioan 4:16). Si pentru ca: “Dumnezeu asa a iubit lumea, incat pe Fiul Sau Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16), inseamna ca trebuie sa iubim pe Dumnezeu, pe aproapele si pe vrajmasii nostrii, ca sa implinim porunca iubirii, aceasta porunca fiind piatra de bolta a crestinismului. Amin si Aliluia!
                                                                                                                                        Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO