vineri, 27 decembrie 2019

SFANTUL ARHIDIACON STEFAN

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Versuri: Andrei Ibraim

   “Fosta-i intaiul mucenic,
Nu te-ai infricosat de nimic,
Pe Hristos mult L-ai iubit,
De aceea, L-ai marturisit.

Cu pietre ai fost ucis,
Iar pe diavol l-ai invins!
Sfinte Stefane, Mucenice,
Mijloceste ca Domnul sa ne ridice,

 Roaga-te Lui Iisus Hristos,
S-avem sufletul luminos!”

   🙏 Sfinte Arhidiacon, Stefan, ca unul care ai indrazneala inaintea lui Dumnezeu, roaga-te si pentru noi pacatosii, acum, in ceasul mortii si in ceasul judecatii noastre. Amin!
   🙏 Doamne, Dumnezeul nostru, pentru rugaciunile Sfantului Apostol, Intaiului Mucenic si Arhidiacon Stefan, curateste pacatele noastre, miluieste-ne, mantuieste-ne, Doamne, ca sa te slavim pe Tine, Parintele nostru Cel ceresc, impreuna cu Fiul si cu Duhul Sfant, Treimea cea de o fiinta si nedespartita, acum si pururea si in vecii vecilor.
                                                                                                                           Amin si Aliluia!

                                              SFANTUL ARHIDIACON STEFAN


       Bucuria mea, minunat este Dumnezeu intru Sfintii Sai! Mare este taina crestinatatii si, inca de la inceput, intunericul a urat lumina, pacatul s-a rasculat impotriva virtutii, raul a declarat razboi binelui, minciuna a cautat sa sugrume adevarul, pamantul a fost stropit cu sange de oameni drepti. In timpul imparatilor Diocletian si Traian, mai traia doar Sfantul Ioan Evanghelistul. Privind de pe Muntele Maslinilor se puteau vedea doar daramaturi si pustietate din cauza sangelui varsat in Sfanta Cetate a Ierusalimului. Au rastignit pe Domnul Iisus Hristos, au omorat cu pietre trimisii Domnului, au fost ucisi proorocii.

      Printre ei a fost si Sfantul Arhidiacon Stefan. Dupa Rusalii, Sfintii Apostoli indemnati de Duhul Sfant, au ales 7 barbati si i-au hirotonit diaconi. Cel mai ravnitor era Sfantul Stefan, rudenie cu Sfantul Apostol Pavel. Pentru ca il propovaduia pe Iisus Hristos, cei din Sinedriu l-au dus in sobor la judecata. Iar Sfantul Stefan le-a spus: “Voi, cei impietriti la inima, pururea va impotriviti Duhului Sfant! Pe care din prooroci nu l-au prigonit parintii vostri?”

Apoi, privind spre cer, a vazut slava Prea Sfintei Treimi si a zis: “Iata, vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand de-a dreapta lui Dumnezeu!”, iar ei s-au maniat si l-au ucis cu pietre. Primul om care a murit in legea veche a fost Abel, iar in Legea crestinismului (Legea lui Hristos), a fost Sfantul Arhidiacon Stefan.

Ajungand in fata Sfintei Treimi, Sfantul Stefan a primit 3 cununi:

 din mana Tatalui ceresc.
1. CUNUNA DE APOSTOL,

2. CUNUNA MUCENICIEI
din mana Fiului lui Dumnezeu.

3. CUNUNA FECIORIEI
 din mana Duhului Sfant.

 Doamne, pentru rugaciunile Sfantului Arhidiacon Stefan, miluieste si ne mantuieste pe noi pacatosii! Amin si Aliluia!

                                                                                                                                Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO