Creştinism Ortodox

marți, 6 martie 2018

SUFLETUL OMULUI

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


   Sufletul omului, este REAL (adica, exista), este VIU (adica, traieste), este RATIONAL (adica, gandeste), este SIMPLU (adica, dintr-o singura bucata, nu se poate imparti), este IMATERIAL (adica, este duh, nu poate fi pipait), este VESNIC (adica, este nemuritor), si pentru o vreme se salasluieste intr-un trup organic, dandu-i acestuia putere de viata, de crestere, de simtire si de nastere de copii. "SUFLETU-I O TAINA, VIATA E UN VIS, SUFLETELOR BLANDE, RAIUL E DESCHIS!". Un medic a intrebat in batjocura un preot: Sfintia ta, porti numele de pastor de suflete, dar ai vazut vreodata un suflet??? Cu ochii acestia trupesti, nu!, a raspuns preotul. Dar l-ai auzit? Nuuu! Dar l-ai gustat? Nuuu! Poate l-ai mirosit? Nuuu! Dar l-ai simtit? Daaa, l-am simtit! Si medicul a zis: Deci, din cele 5 simturi, 4 vorbesc impotriva sufletului. Ce sa credem? Atunci l-a intrebat preotul: Dumneata ca medic ai vazut vreodata durerea??? Nuuu, a zis medicul, n-am vazut-o! Dar ai auzit-o? Nuuu! Poate ai mirosit-o? Nuuu! Dar ai gustat durerea? Nuuu! Ai simtit cumva durerea? Daaa, am simtit-o si inca foarte tare! Va sa zica din cele 5 simturi, 4 vorbesc impotriva durerii. Ce sa credem? Atunci medicul a spus: Sfintite parinte, iertati-ma, abia acum am inteles ca nu totul poate fi vazut, gustat, pipait, mirosit. Domnule doctor, un bun crestin ortodox, doctorul Octavian Udriste (Dumnezeu sa-l odihneasca in sanurile lui Avraam, fiindca a murit), spunea asa: Exista UN UNIVERS CUANTIC, adica, tot ceea ce poate fi pipait si UN UNIVERS SUBCUANTIC, adica, tot ceea ce nu poate fi pipait si aceasta este IMPARATIA LUI DUMNEZEU! Amin si Aliluia!
                                                                                                        Preot Ioan 🛎.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO