joi, 15 august 2024

“SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...15 aug. 2024

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!






🙏🏽 În luna august, facem prăznuirea cinstitei Adormiri a Preasfintei Stăpânei noastre, de Dumnezeu Născătoarei și pururea Fecioarei Maria.
 
Tot în această zi, facem pomenirea izbăvirii cetății Constantinopolului de agareni, cu ajutorul Maicii Domnului în anul 718.

🙏🏽 Sfinte Mucenice Tarsicie, care ai pătimit la Roma în timpul împăraților Valerian și Galian (secolul al III-lea), Sfinte Ierarhe Alipie, episcop de Tagaste în nordul Africii, ucenicul și prietenul Fericitului Augustin (+ 430), Sfinte Ierarhe Altfrid, episcop de Hildesheim în Germania (+ 874), Sfinte Cuvioase Arduin, preot și pustnic la Rimini în Italia (+1009), Sfinte Cuvioase Macarie Romanul, făcătorule de minuni din Novgorod în Rusia (+ 1550), Sfinte Cuvioase Hariton, ucenicul Sfântului Macarie Romanul de la Novgorod (secolul al XVI-lea), Sfinte Sfințite Mucenice Christos, ieromonah din Ioannina în Grecia (+ 1770), Sfinte Cuvioase Ștefan bătrânul de la Vyatka în Rusia (+ 1890), și Sfinte Cuvioase Iosif Isihastul, monah la Schitul Sfânta Ana Mică și înnoitor al monahismului isihast din Sfântul Munte Athos (+1959), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!
🙏🏽 Celei alese dintre toate neamurile, Maicii lui Dumnezeu, Împărătesei, celei ce te sui de la pământ la cer, cântare cu cucernicie, pentru preacinstita ta adormire, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu. Iar tu, ca ceea ce ai biruinţă peste moarte, de toate întâmplările aducătoare de moarte ne păzeşte pe noi, ca să-ţi cântăm: Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, care întru adormirea ta nu ne laşi pe noi!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.
                                   
                                                                                              Amin și Aliluia!
                                                                                                   Preot Ioan 🛎️.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO