duminică, 28 iulie 2024

RUGACIUNEA NU ESTE O PROBLEMA DE TIMP, CI DE IUBIRE!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


http://babylenutaicoaneortodoxe.blogspot.ro/

Se spune ca intr-o zi ingerii de la botez, pazitori ai oamenilor, s-au plans ca oamenii s-au facut deosebit de nepasatori si rai; au timp pentru toate, numai pentru rugaciune nu. Dumnezeu i-a intrebat: – Ce credeti ca ar trebui sa fac pentru ei? Ingerii au zis:
– Doamne, mareste-le ziua cu o ora şi noi le vom spune ca este darul tau numai pentru ca ei sa se roage. Si Dumnezeu a facut ziua de 25 de ore, dar oamenii tot nu s-au rugat. Atunci ingerii au din nou in fata lui Dumnezeu:

– Doamne, oamenii tot nu se roaga.

El i-a intrebat: – Ce credeti ca ar trebui sa le mai fac? – Doamne, fa-le ziua numai de 20 de ore!

Vazand cat de scurta este viata si cat de repede vine judecata Ta, se vor ruga. Dumnezeu asa a facut si viata a devenit mai scurta. Dar nici acum oamenii nu isi faceau timp sa se roage. Ingerii s-au plans ca oamenii sunt tot rai. Si atunci Dumnezeu le-a spus: – RUGACIUNEA NU ESTE O PROBLEMA DE TIMP, CI DE IUBIRE! Cine ma iubeste gaseste timp suficient in cele 24 de ore ca sa se roage. Si a lasat timpul ca mai inainte.
 
Rugaciune inseamna sa stai de vorba cu Dumnezeu, iar vrajmasului nu-i convine. 

Pentru aceasta sunt piedici de tot felul si inainte de rugaciune si in timpul rugaciunii. "RUGAȚI-VA NEINCETAT!" (1 Tesaloniceni 5:14).

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO