vineri, 19 iulie 2024

POCAINTA, SMERENIA si IUBIREA

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


Bucuria mea, minunat si foarte adevarat, este cuvantul de invatatura al Sfantului Parinte, Sava Aghioritul: „PACATUL, mai ales TRUFIA, SLAVA DESARTA, MANDRIA, conduce pe om la melancolie - depresie, la nebunie si chiar la indracire. POCAINTA, SMERENIA si IUBIREA, aduse lui Dumnezeu vindeca sufletul bolnav, pentru ca alunga pricinuitorul aducator de boala, care este PACATUL. Terapeutica Sfintei Biserici Ortodoxe, are ca scop vindecarea radicala a omului, care inseamna IZBAVIREA de PACAT si de PATIMI, si inlocuirea lor cu VIRTUTILE, cu HARUL DUMNEZEIESC NECREAT, cu HRISTOS. Atunci omul, este cu adevarat sanatos sufleteste si trupeste si fericit intru Hristos”. Iar Sfantul Parinte, Porfirie Kavsokalivitul, completeaza invatatura Sfantului Sava: “Cand patrundem in lumea duhovniceasca, il traim pe Iisus Hristos, zburam! Atunci simtim mari bucurii si avem frumoase trairi duhovnicesti. Atunci, incet-incet, devenim robi ai binelui, robi ai lui Hristos. Si cand cineva devine rob al binelui, atunci nu mai poate grai de rau, nu mai poate sa urasca, nu mai poate sa minta. Nu mai poate, chiar de-ar voi! Cum sa vina in sufletul sau vicleanul diavol, sa-i aduca DEZNADEJDE, DEZAMAGIRE, MOLICIUNE si altele asemenea? Harul dumnezeiesc, il umple si acelea nu au putere sa intre inlauntru. Nu pot intra, atunci cand camara sa este plina de prietenii cei duhovnicesti – inteleg prin asta pe INGERI, SFINTI, MUCENICI si, mai cu seama, pe DOMNUL IISUS HRISTOS. Dimpotriva, cand cineva se inrobeste omului celui vechi, atunci este stapanit de duhul cel rau si nu poate savarsi binele, se umple de RAUTATI, JUDECATI, MANIE...”.

Har si pace sufletului tau!

Dumnezeu, Maica Domnului si toti Sfintii, sa fie cu tine si nimeni impotriva ta. 

                                                                                                                 Amin si Aliluia!
                                                                                                               Preot Ioan .

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO