joi, 23 mai 2024

IISUS HRISTOS, este DUMNEZEU, este JUDECĂTORUL LUMII și este MÂNTUITORUL SUFLETELOR NOASTRE ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

...
Bucuria mea, pentru că Europa nu-L mai vrea pe Iisus Hristos și chiar mulți dintre români nu-L mai vor, te rog să citești și să recitești ce spune Sfântul Părinte, Chiril al Ierusalimului, despre Iisus Domnul: "Iisus Hristos, este Cel Ce este și Cel Care a fost, deoființă cu Tatăl, Unul-Născut, împreună șezător cu Tatăl, de o putere, Atotputernic, fără de început, nezidit, neschimbat, cu neputinţă de înfățișat, nevăzut, negrăit, necuprins, nemăsurat, nepătruns, nesfârșit. El este Strălucirea slavei Tatălui (Evrei 1:3). Este Făcătorul firii tuturor celor zidite. Este Lumină din Lumină, strălucind din sânul Tatălui. El este Dumnezeul dumnezeilor (Psalm 48:15) și Dumnezeu din Dumnezeu, Care ne-a dar nouă a-L cunoaște pe Dânsul. El este Izvorul vieții (Psalm 36:9), Ce izvorăște din Izvorul de viață al Tatălui. Este Râul lui Dumnezeu (Psalm 46:4; Psalm 65:9), Care izvorăște din veșnicia lui Dumnezeu, dar nu se desparte de Dânsul. El este Vistieria bunătăților și veșnicelor binecuvântări ce vin de la Tatăl. El este Apa cea vie (Ioan 4:14), care dă viață lumii. Este Lumina cea nezidită, născută din întâiul Soare, dar nedespărțită de Dânsul. El este Dumnezeu Cuvântul (Ioan 1:1), Care a adus prin Cuvânt, din neființă la ființă, toate câte sunt. Acesta este cel ce ne-a făcut pe noi, după chipul lui Dumnezeu, iar mai pe urmă S-a făcut Om după chipul nostru, deopotrivă Om și Dumnezeu. Încă și astăzi, 1600 de ani după ce a fost alcătuită această MĂRTURISIRE de CREDINȚĂ, Sfânta Biserică Creștin Ortodoxă, rămâne statornică întru aceeași credința, cuvânt cu cuvânt și slavă cu slovă."


                                                                                         Iisuse, Iisuse, iartă-ne, Iisuse! 

                                                                                                     Amin și Aliluia!
                                                                                                    Preot Ioan .


CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO