miercuri, 18 octombrie 2023

PUTINE LACRIMI, MULTĂ BUCURIE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



         🙏 Bucuria mea, Sfintitul Parintele Protosinghel,Hrisostom Filipescu, graieste luminat de Duhul Sfant in chip minunat asa:

“Viața este scurta, este un cadou. Aminteste-ti ce are valoare. Sa te bucuri de viata, sa fii iubit si cel mai important sa ai iubire in inima ta. Problemele tine-le doar in culegerea de matematica, nu si in suflet. In viata unele lucruri trebuie sa le acceptam, oricat de grele ar parea pe moment. Mai tarziu vom intelege ce si cum a fost aici, acum. Nici placerea, nici durerea nu sunt vesnice. Ele se succed una alteia, precum ziua cu noaptea. Unde este placere va fi si durere. Si invers. Dupa ce ai urcat si ai ajuns in varf, trebuie sa cobori. Dupa ce ai alergat trebuie sa te odihnesti. Nimic din exterior nu este sigur. Liniste, pace, calm, seninătate, tacere... Fericirea nu o poti cumpara, nu o poti pierde. E mereu in tine, in mine, in noi. Drumul conteaza mai mult decat capatul lui. Pastrez partea buna. Transmit sanatate si lumina si merg mai departe. Oamenii se schimba. Și eu. Si ei.” Sfantul Parinte, Sofian Boghiu, ne-a lasat acest minunat cuvant de invatatura: “Rostul omului pe pamant este sa faca cat mai multa bucurie celuilalt. Orice bucurie facuta altuia, se intoarce asupra ta. Dumnezeu nu ramane dator niciodata. La fel, orice rau facut altuia se intoarce asupra ta”.

 De aceea, FII BUN PANA LA MOARTE, PE CAT ITI STA IN PUTERE! 

Sfantul Parinte, Iustin Parvu, spune asa:

  “Nu vom obtine ceea ce ne dorim, pana cand nu vom invata sa multumim pentru ceea ce avem!” Cel mai bogat om din lume este acela care se multumeste cu putin, fiindca, putinul nu se termina niciodata. Si daca am avea toate comorile din lume, unde le-am pune? Doua lucruri trebuie sa avem mare grija sa nu pierdem: PE IISUS HRISTOS si SUFLETUL NOSTRU! 

                                                                                                               Amin si Aliluia!

   🙏 O, Doamne, Iisuse Hristoase, adevaratul nostru Luminator si Mantuitor, in mainile Tale incredintam mintile si inimile noastre. Lumineaza-ne pe noi cu lumina adevarului Tau! Amin!
                                                                                                                                 Preot Ioan 🛎

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO