miercuri, 14 iunie 2023

TAINA MANTUIRII SUFLETELOR NOASTRE ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   🙏 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Profesor, Dumitru Staniloae spune asa: "Iubirea Sfintei Treimi, lumineaza deplin existenta noastra." Si, pentru aceasta  iubire, Sfantul Parinte, Paisie Olaru, ne indeamna sa nu deznadajduim: "De cate ori cazi (prin pacat), scoala-te, marturiseste-ti pacatele, caieste-te, fa-ti ca­nonul si du-ti crucea mai departe, cu ochii la Hristos, pana ajungi sus, la Golgota." Si minunat graieste si Sfantul Parinte, Ioanichie Balan: "Daca as putea sa-mi revad tot scrisul meu, l-as rezuma la o singură fraza: Crede, smereste-te nadajduieste, si iubeste pe Iisus Hristos, fiindca, in puterea acestor cuvinte sta toata taina mantuirii si fericirii noastre."

Sfantul Parinte, Serafim de Sarov, spune asa: ”Cand Dumnezeu vrea ca omului sa i se intample o mare incercare, dupa cum scrie Sfantul Parinte, Isaac Sirul, ingaduie sa cada in Imputinare sufleteasca, iar aceasta, ii provoaca tristete intensa. Tristetea, ii provoaca o stare de intunecare sufleteasca, care este o pregustare a gheenei. Urmeaza duhul patimii, care naste o multime de ispite: tulburare, manie, mustrari, reprosuri, cugete murdare, mutari dintr-un loc in altul si altele asemenea. Daca vrei sa afli cauza, iti voi spune ca este trandavia ta, pentru ca nu te interesezi sa cauti un leac pentru vindecare. Leacul care iti va asigura degraba mangaiere sufleteasca este unul singur – smerita cugetare. Cu nimic altceva nu va putea omul sa sparga zidul acestei rautati." 

     Iar Sfantul Parinte, Iustinian Chira, ne intareste in credinta, Nadejde si Dragoste, cand zice: "Iisus Hristos, in marea Sa iubire de oameni, ne-a oferit, ca pe un dar ceresc, pe Mama Sa, ca sa ne fie tuturor mama buna, mama care nu imbatraneste, mama care nu moare, mama care nu ne paraseste. Mai puternica decat rugaciunea tuturor ingerilor, dreptilor si sfintilor este rugaciunea Maicii Domnului. Maica Domnului niciodata nu ramane nepasatoare, ci, pe toti cei care ii cer ajutor si izbavire, ii apara de rusine si de necazuri, de osanda si de ispita cea rea." 

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau.

                                                                                                          Amin si Aliluia! 
                                                                                                           Preot Ioan 🔔.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO