miercuri, 17 august 2022

RABDAREA, este SARGUINTA SUFLETULUI IN LUCRAREA LUI ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



   🙏 Bucuria mea, Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc, zice asa: ,,Niciun crestin ortodox nu este scutit, sub nici un chip, de Crucea sa, pentru ca e un dar de la Dumnezeu suferinta." Stiind ca trebuie sa avem "Fata vesela-n necazuri!", fiindca, "Tristetea este moartea sufletului", si, chiar si Sfantul Apostol Pavel, ne indeamna: "Bucurati-va si iarasi zic voua, bucurati-va", sa vedem ce spune si Sfantul Parinte, Paisie Aghioritul: " - Gheronda, cum voi putea afla mangaiere atunci cand sunt mahnit?" – Sa scapi la rugaciune. Si capul sa ti-l alipesti de o icoana si vei afla mangaiere. Fa-ti chilia ca o bisericuta cu icoane care te odihnesc si vei vedea ca vei afla in ea multa mangaiere." Sfantul Parinte, Teofan Zavoratul, ne indeamna sa ne impacam cu toti inainte de apusul soarelui:" Nu puneti capul pe perna certati, atunci cand apar situatii tensionate. Straduiti-va din rasputeri sa va iertati si sa va impacati înainte de sfarsitul zilei, inainte de culcare." Sa cautam sa facem fapte bune, fiindca, Sfantul Parinte, Serafim de Sarov ii spunea lui Motovilov (paraliticul pe care l-a vindecat), asa: "Orice fapta buna facuta intru Hristos ne aduce harul Duhului Sfant, dar mai mult decat oricare ne aduce rugaciunea, pentru ca ea este oarecum la indemana noastra ca o arma pentru dobandirea Duhului Sfant. Virtutea nu este o pară pe care s-o inghiti dintr-o data. Căci nu este usor ca cineva sa biruiasca desertaciunile acestei lumi. Un om devine smerit, sigur si incercat numai dupa ce, cu ajutorul rugaciunii, suporta numeroasele ispite ce-i vin fara voia lui. Rabdarea este sarguinta sufletului in lucrarea lui”. Si tot Sfantul Parinte, Serafim de Sarov, ne indeamna sa avem DREAPTA SOCOTEALA si nu RAVNA FARA SOCOTEALA, cand zice: "Nu trebuie sa ne asumam nevointe ascetice dincolo de puterile noastre, ci sa incercam sa ne facem trupul prieten credincios si vrednic de practicarea virtutilor. Trebuie sa mergem pe calea de mijloc. Trebuie sa fim intelegatori fata de neputintele si imperfectiunile noastre sufletesti si sa avem rabdare fata de defectele noastre, asa cum avem fata de defectele altora. Dar nu trebuie sa trandavim, ci trebuie sa ne silim spre imbunatatirea firii noastre. Nu oricine isi poate impune siesi o regula severa de asceza in toate, sau sa se priveze pe sine de tot ceea ce n-ar face decat sa-i dezvaluie slabiciunile. Altminteri, prin epuizarea trupeasca, sufletul slabeste si el."

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau! Dumnezeu sa fie cu tine si nimeni impotriva ta! Amin si Aliluia!

                                                                                                                                                          Preot Ioan 🔔.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO