sâmbătă, 14 noiembrie 2020

CUVANT de INVATATURA si B I N E C U V A N T A R E

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


"VIRTUTEA, nu este o para pe care s-o inghiti dintr-o data, fiindca, nu este usor ca cineva sa biruiasca desertaciunile acestei lumi. Un om devine SMERIT, sigur si INCERCAT numai dupa ce, cu ajutorul rugaciunii, suporta numeroasele ispite, ce-i vin fara voia lui. RABDAREA, este sarguinta sufletului in lucrarea lui” (Sfantul Serafim de Sarov).


 Si tot Sfantul, mai spune asa: Semnul vietii duhovnicesti este adancirea omului inlauntrul sau si tainica lucrare in inima sa“. Cat de frumos defineste Sfantul Serafim, Rabdarea = Sarguinta (osteneala) sufletului in lucrarea lui (de mantuire). 


Si atunci, trebuie sa ne intrebam fiecare: “Oare, am eu macar RABDARICA?” Minunat ar fi ca prin ispitele ingaduite de Dumnezeu asupra noastra, sa ajungem la RABDARE, apoi la RABDAROI, si in cele din urma, chiar la RABDAREA SFINTILOR, fiindca, ultima treapta, adica, RABDAREA DESAVARSITA, nu o poate avea decat Dumnezeu.


 Si atunci, mergem la Sfantul Parinte Ilie Cleopa: 


“RABDARE, RABDARE, RABDARE si iar RABDARE... Pana cand? RABDARE, dar nu pana la prasit ci, pana la sfarsit! MANCA-V-AR RAIUL!”


🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze in toata ziua de astazi si in saptamana care a inceput, si sa-ti dea in suflet, toate virtutile incepand cu SMERENIA = Maica tuturor virtutilor. 


                                                                                                                                       Amin si Aliluia!
                                                                                                                                          Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO