sâmbătă, 28 noiembrie 2020

BOGATUL si SARACUL ...

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



Bucuria mea, Dumnezeu a impartit in general, in doua parti tot neamul omenesc: in BOGATI si in SARACI. Si cu toate ca in viata aceasta trecatoare, situatia bogatilor pare foarte deosebita de situatia saracilor, totusi, in cealalta, aceea vesnica situatia, amandurora este aceeași: “In acelasi loc bogatul si saracul (Psalmul 47:2). 

Dumnezeu i-a pus pe cei bogati pe o cale larga si de vaza, iar pe cei saraci, pe o cale stramta si smerita, dar vrea ca amandoi sa dobandeasca viata vesnica: BOGATII, prin buna administrare a bogatiilor, iar SARACII, prin suportarea saraciei lor. In Rai era si Avraam si saracul Lazar, deci, se mantuiesc nu numai cei saraci ci si cei bogati!

 Venirea in trup a Domnului nostru Iisus Hristos, este MILA MILELOR, iar Jerfa Lui pe Sfanta Cruce, este JERTFA JETFELOR, de la inceputul si pana la sfarsitul lumii. Zice proorocul David: “Mila și judecata Ta, voi canta Tie, Doamne” (Psalm 100:1). Milostenia, ca si toate celelalte fapte bune, daca nu sunt savarsite in Numele lui Hristos, nu vor putea sa aduca rasplata in veacul viitor. De aceea Hristos spune: “Cel ce nu aduna cu mine risipeste” (Matei 12:30). 

In Vechiul Testament, Nabucodonosor este indemnat de Proorocul Daniel la milostenie pentru iertarea pacatelor: “O, rege, placut sa-ti fie sfatul meu, inaintea ta. Rascumpara pacatele tale prin fapte de dreptate si nedreptatile tale prin MILA catre cei saraci, daca vrei ca bunastarea in care te afli sa dainuiasca” (Daniel 4:24). Amin si Aliluia!
                                                                                                                                    Preot Ioan 🛎.



CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO