Creştinism Ortodox

joi, 1 august 2019

MANTUIREA SUFLETELOR NOASTRE

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   Bucuria mea, noi crestinii ortodocsi stim din cuvantul Domnului Iisus Hristos ca nu avem cetate statatoare aici pe pamant ci o cautam pe aceea care va sa vie (Evrei 13:14) si ca scopul vietii nostre crestinesti este MANTUIREA SUFLETELOR NOASTRE (Luca 19:10). 

Sau, cum spune Sfantul Parinte, Sofian Boghiu: "Suntem lasati pe pamant ca sa castigam cerul. Sa nu uitam acest ideal, frati crestini ortodocsi."

Si amintim si cuvantul de invatatura al Sfantului inchisorilor, Valeriu Gafencu: "Va rog din toata inima mea, plina de dragoste pentru voi, sa urmati cu inima si cu mintea voastra, pas cu pas, aceasta: Cautati sa va apropiati sincer de Hristos si lasati lumea, cu pacatele ei, in pace”. 

“INVATA-MĂ IISUSE, sa merg pe drumul drept
 Sa nu m-abat din cale, sa tin la toate piept,
 INVATA-MĂ IISUSE, sa fiu curat si bun,
Sa am mai multa mila, de cel ramas in drum,
INVATA-MĂ IISUSE, sa pot iubi mereu,
Si pom, si om, si floare, si pe dusmanul meu”.

   🙏 Dumnezeule, milostiveste-te spre noi si ne binecuvanteaza, lumineaza fata Ta peste noi, si ne miluieste!
   🙏 Miluieste-ne Maica Luminii!
                                                                                                                                  Preot Ioan .

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO