Creştinism Ortodox

luni, 11 decembrie 2017

CUVANT DESPRE EGOISM

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


   Iisus Hristos Domnul, a venit pe pamant intru putere si intru smerenie, pentru ca omul sa invete sa iubeasca pe Dumnezeu si pe om. Dar, sa nu iubeasca nimic mai mult fiindca orice ar iubi in afara de Dumnezeu si om este idolatrie! Oamenii sunt neputinciosi, dar IUBIREA DE DUMNEZEU LE DA PUTERE. Oamenii sunt mandri, dar IUBIREA DE OAMENI LE DA SMERENIE. Iubirea de oameni vine din IUBIREA DE DUMNEZEU. Smerenia vine din simtirea puterii lui Dumnezeu. Dragostea de oameni fara dragostea de Dumnezeu este mincinoasa, iar puterea fara Dumnezeu este MANDRIE si NEPUTINTA. Dar, unii oamenii nu au ales nici iubirea de Dumnezeu si nici iubirea de oameni, ci au ales iubirea de sine, EGOISMUL care inseamna DESAVARSITA LOR SINGURATATE.

Sfintii Parinti spun ca cine are egoismul in el se afla radacina tuturor patimilor. Egoistul, iubindu-se numai pe sine, nu iubeste nici pe Dumnezeu, nici pe semeni. De fapt nu se iubeste nici pe sine, iubeste doar gandurile ce si le face despre sine, in legatura cu sine. Asadar, iubirea de sine este lepadare de Dumnezeu.
                                                                                                                       Preot Ioan.

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO