Creştinism Ortodox

duminică, 10 septembrie 2017

MAI TARE CA OTELUL SI MAI SLAB DECAT STICLA

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...

   Omul este un amestec intre maretie si ticalosie, intre sfintenie si demonizare. MARETIA OMENEASCA este cu adevarat mare, cand omul isi simte ticalosia lui. Omul este in acelasi timp, mai tare ca otelul si mai slab decat sticla. Depinde de Harul Duhului Sfant, sa ia de la sticla transparenta si de la otel rezistenta. Doamne, eu ca un om pacatuit, dar Tu, ca un Dumnezeu, iarta-ma vazand neputinta sufletului meu!!! Sfantul Isaac Sirul zice: "Daca nu ne minunam de Dumnezeu, inca nu L-am cunoscut". Iar dupa cuvantul Sfantului Paisie Olaru: "Fara Dumnezeu nimic nu suntem, nimic nu putem, nimic nu avem, tarana suntem si in tarana ne vom intoarce". Asadar, NIHIL SINE DEO, adica NIMIC FARA DUMNEZEU!, dupa cuvantul lui Dumnezeu: "Fara Mine, nimic nu puteti face" (Ioan 15:5). Amin si Aliluia!
                          Preot Ioan.                      

Postări populare

Arhivă blog

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXA AUDIO