marți, 11 aprilie 2023

CUVANT de INVATATURA despre VESNICIA RAIULUI sau VESNICIA IADULUI

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“



🙏 Bucuria mea, omul - faptura aleasa si unica a lui Dumnezeu, un amestec de pamant si cer, se naste pe pamant si intr-o zi moare trupeste. Mandria, slava desarta si trufia, il umfla pe om ca basica din pasat, pana cand intr-o zi moare si piere. Ultima sau ultimele clipe ale vietii noastre, sunt definitorii pentru vesnicia care ne asteapta: VESNICIA RAIULUI sau VESNICIA IADULUI. Cu alte cuvinte, in ce ne va gasi Dumnezeu, in aceea ne va judeca. In timpul unei exorcizari in Sfanta Manastire Brancoveni de langa Slatina, am auzit cu urechile mele, cand diavolul dintr-o tanara indracita, ii zicea cu o voce ca un grohait: ,,DRACUIE si MORI!, DRACUIE si MORI!, BLESTEAMA SI MORI!, BLESTEAMA SI MORI!”. 
            Asta inseamna ca daca cineva dracuie, injura, blesteama, si apoi moare (nemaiapucand sa se spovedeasca) asa va ramane si in vesnicie. In schimb, daca cineva moare rostind rugaciunea lui Iisus, atunci, Domnul va fi langa sufletul aceluia si asa va ramane in vesnicie. Daca un om isi da duhul in timp ce repeta rugaciunea: „Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul!” – va fi nedespartit de Maica Domnului. Iar cel ce nu mai poate scoate nici un cuvant, dar in tot rastimpul vietii sale s-a nevoit sa deprinda aceasta rugaciune catre Iisus, sufletul sau o va repeta pentru el atunci cand se va afla pe patul de moarte. In ce stare se afla sufletul cand paraseste trupul, in aceeasi stare va ramane pentru totdeauna si intr-aceea va fi si judecat. 

          Dupa moarte, nu mai este pocainta. Sufletul adormit nu mai poate face nimic pentru el insusi. Rugaciunea sa nu se mai aude inaintea lui Dumnezeu. Singura sa alinare in muncile si in intristarea cea vesnica mai ramane doar rugaciunea si milostenia celor vii, ramasi in urma sa pe pamant.
Preot Ioan 🛎.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO