duminică, 26 iunie 2022

IISUSE, IISUSE, IARTA-MA, IISUSE!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“

    Bucuria mea, Sfantul Parinte, Arsenie Papacioc, a fost intrebat de cineva: "Parinte, daca L-ai vedea acum pe Iisus Hristos, in fata Sfintiei tale, ce i-ai spune?" Parintele a raspuns: "I-as spune asa: IISUSE, IISUSE, IARTA-MA, IISUSE!" Sa zicem si noi rugaciunea aceasta, cat mai des posibil. Cand inspiram aerul in piept sa zicem: IISUSE, IISUSE (cu gandul la El), iar cand expiram aerul sa zicem: IARTA-MA, IISUSE! Aceasta este de fapt "Rugaciunea mintii" sau "Rugaciunea lui Iisus", in forma prescurtata. Pe aripile rugaciunii Dumnezeu Se coboara in sufletele noastre si tot pe aripile rugaciunii, noi ne urcam la Dumnezeu.
„Acolo unde exista iubirea lui Hristos, singuratatea se risipeste. Esti linistit, bucuros, plin. Nici melancolie, nici boala, nici apasare, nici framantare, nici tristete, nici iad. Hristos este in toate gandurile tale, in toate faptele tale. Ai Harul si poti suferi toate pentru Hristos. Poti chiar sa si patimesti pe nedrept. Sa rabzi nedreptatile pentru Hristos, ba chiar cu bucurie. Precum El a patimit, tot asa poti si tu, poti sa patimesti pe nedrept. Cand intra Hristos in inima, patimile se mistuie. Nu mai poti nici sa injuri, nici sa urasti, nici sa te razbuni, nici, nici... Unde sa se mai gaseasca urile, antipatiile, osandirile, egoismele, framantarile, intristările? Stapaneste Hristos si dorul fierbinte dupa lumina cea neinserata. Insa atunci cand nu traiesti cu Hristos, traiesti in necaz, in melancolie, in framantare, in stramtorare; nu traiesti corect. Atunci apar multe anomalii si in organism. Sunt influentate trupul, glandele endocrine, ficatul, fierea, pancreasul, stomacul. Cand vine Hristos sa se salasluiasca in tot sufletul nostru, atunci dispar toate problemele, toate ratacirile, toate supararile. Atunci pleaca si pacatul”. Amin si Aliluia!
                                                                                                                          Preot Ioan

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO