vineri, 3 decembrie 2021

URMAND LUI HRISTOS!

Dragă cititorule! Nimeni dintre noi nu e deplin sănătos cu sufletul. Toţi avem şi suferim boli sufleteşti mai mici sau mai mari. Să cădem cu ele înaintea Doctorului şi Tămăduitorului trupurilor şi al sufletelor noastre, rugându-ne: „Sufletul meu, Doamne, cel slăbănog, se află cumplit în multe feluri de păcate şi în fapte netrebnice! Ridică-l cu cercetarea Ta cea dumnezeiască, precum ai ridicat de demult pe slăbănogul, ca, fiind mântuit, să strig Ţie, Îndurate: Dă-mi, Hristoase, tămăduire!“


   🙏 Bucuria mea, asa ne indeamna Sfantul Parinte, Porfirie Kavsokalivitul: "Sa fii un exemplu demn de urmat in drumul spre Hristos”. Si zice Sfantul Parinte, Efrem Sirul: "Daca vrei sa birui intristarea, nu te necaji. Si chiar daca esti lovit, ocarat, sau prigonit, nu te supara, ci mai mult bucura-te! Si numai atunci sa-ti para rau, cand gresesti. IInsa si atunci cu masura, pentru ca sa nu cazi in deznadejde." Un alt Sfant Parinte, Sofronie Saharov, ne spune adevarat si cu sfintenie: "Naiv este cel ce crede ca va putea strabate calea, urmand lui Hristos, fara lacrimi." Fiindca, dupa cuvantul Sfantului Parinte, Aghioritul: "Inima e curatata cu lacrimi si cu suspine. Un singur suspin al sufletului ce patimeste are aceeasi putere ca doua galeti de lacrimi." Iar Sfantul Parinte, Arsenie Boca, ne indeamna asa: "Rugaciunea si postul, aceste aripi sufletesti; puternice arme de lupta duhovniceasca, cu care-ti poti castiga biruinta a tot pacatul, le cunosti si tu, omule, si stii cat de folositoare sunt. Da! rugaciunea si postul sunt minunatele unelte duhovnicesti cu care iti strangi laolalta roada ostenelilor, ca si pe alta parte uneltele gospodaresti - cand trebuie sa cosesti pacatul, cand sa aduni virtutile si cand sa nimicesti buruiana gandurilor salbatice. 

Foloseste-te de ele cand trebuie, caci nimeni nu cunoaste unde sa aduni si unde sa tai, numai tu, omule, stii."

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze bucuria mea in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau, in fiecare zi a acestei saptamani! Amin si Aliluia!
                                                                                                                                 Preot Ioan 🔔.

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO