marți, 4 septembrie 2018

VIRTUTILE CRESTINE...

FIE DOAMNE MILA TA SPRE NOI, ASA CUM AM NĂDĂJDUIT INTRU TINE! BINECUVANTEAZĂ-NE DOAMNE SI NU NE PEDEPSI PENTRU PĂCATELE NOASTRE...


             Virtutea, am putea-o defini ca fiind statornicia pe calea binelui, in savarsirea faptelor bune si biruinta neintrerupta asupra raului, din dragoste curata fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Sfantul Antonie cel Mare spune: “Traind in virtute suntem ai lui Dumnezeu”. Virtutea este hrana sufletului si de aceea, ea trebuie sa cucereasca intreaga fiinta a crestinului ortodox si sa-i fie intotdeauna podoaba cea mai aleasa. Virtutea, potoleste pornirile rele ale oamenilor, inlatura ispitele, ii elibereaza pe crestini de patimi si rodeste in suflet binele cel castigator de mantuire. Virtutea il face pe om placut lui Dumnezeu, multumit in viata pe pamant si fericit in viata viitoare. Virtutile crestine sunt de doua feluri: TEOLOGICE si MORALE. 
   Virtutile TEOLOGICE sunt indreptate nemijlocit catre Dumnezeu si ele sunt: Credinta, Nadejdea si Dragostea duhovniceasca.
   Virtutile MORALE se mai numesc si CARDINALE, fiindca stau la temelia celorlalte virtuti si ele sunt: Intelepciunea, Dreptatea, Barbatia si Cumpatarea. INTELEPCIUNEA, este chibzuinta de a ne purta in viata astfel incat sa nu suparam pe Dumnezeu sau pe aproapele. DREPTATEA, este hotararea de a da fiecaruia, prin legea divina, ceea ce este al sau. BARBATIA, este insusirea sufletului de a implini datoriile cu statornicie si de a infrunta cu mult curaj greutatile si primejdiile vietii. CUMPATAREA, este virtutea prin care ne stapanim pe noi insine pentru a pune frau poftelor si patimilor. Amin si Aliluia!
                                                                                                                     Preot Ioan 

CALENDAR ORTODOX PE 100 DE ANI !

https://www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/?year=2024

Arhivă blog

https://www.diigo.com/

Postări populare

PENTRU VIZITATORI

PENTRU CEI CARE AU AJUNS AICI
LE SPUN,, BINE ATI VENIT"

PENTRU CEI CARE AU CITIT
,,SA VA FIE DE FOLOS"

PENTRU CEI CARE COMENTEAZA..
,,SA FIE ELIBERATI"

PENTRU CEI CARE PLEACA..
,,SA FITI BINECUVANTATI"


Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

BIBLIA ORTODOXĂ

BIBLIA ORTODOXA AUDIO